Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

SMU darbības pārskats

26.05.2023
 
Mūsu tehnikuma izglītojamie aktīvi darbojās JA Latvija Skolēnu Mācību Uzņēmumu (SMU) programmā. SMU programma ir īpaši 4.–12. klašu izglītojamajiem veidota mācību metode. Izglītojamajiem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem. Šajā programmā tika reģistrēti 2 mūsu tehnikuma SMU -  “Finierītis” un ”2-02T”.  
Aktīvi darbojās SMU “2-02T”. Šī uzņēmuma dalībnieki piedalījās divos "Cits Bazārs" pasākumos,  kurus organizēja Junior Achievement Latvija biznesa Izglītības programmas ietvaros kopā ar Daugavpils Izglītības pārvaldi un Aizkraukles novadu.

Uzņēmums "Citā bazārā" piedāvāja transportlīdzekļu, tā detaļu krāsošanas pakalpojumus. Interesenti varēja izglītojamo prasmes, tehnoloģisko procesu, gala rezultatu  skatīties video materiālos, kuri biji izveidoti un piedāvāti pasākumā, kā arī apskatīt jau agrāk izpildītu gatavu darbu par godu LR proklamēšanas dienai - nokrāsotu transporta līdzekļa virsbūvi, uz kuras ir attainotas Latvijas Brīvības pieminekļa  trīs  zvaigznes. SMU dalībnieki prezentēja savu ideju gan komisijas locekļiem, gan tirgus apmeklētājiem, gan arī piedalījās rīkotajās pasākuma organizatoru, komisijas locekļu intervijās.

Šīs programmas ietvaros mācību uzņēmums var darboties visu mācību gadu, bet līdz 31.maijam ir jāveic uzņēmuma likvidācija, tāpēc arī 26. maijā notika SMU “2-02T’’ darbības pārskats. Izglītojamie kopā ar skolotājiem konsultantiem M.Ločmeli un I.Kuņicka veica paveiktā darba analīzi. Pedagogi atzina, ka darbojoties izglītojamie veica veiksmīgi konkrētus klientu pasūtījumus, šādi teorētiskās zināšanas tika pielietotas praktiskajā darbībā, kā arī tika pildītas uzņēmēja funkcijas un darbojās reālajā uzņēmējdarbības vidē.

Izglītojamie atzina, ka dalība šajā pasākumā deva lielu pieredzi prezentēšanā, savas idejas aizstāvēšanā, tika iegūti praktiski novērojumi, izdarīti secinājumi par tirgus darbības procesiem, bet pats galvenais ir pieredzes gūšana izpildot klientu pasūtījumus.
 
Paldies visiem SMU dalībniekiem!

Rakstu sagatavojaI.Kuņicka, M.Ločmelis 
« atpakaļ