Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Kāpēc apgūt ainavu būvtehniķa profesiju?

31.05.2023
 
Vides labiekārtošana ir ļoti svarīga pilsētas sastāvdaļa, jo ikviens vēlas dzīvot koptā un skaistā vietā. Ainavu būvtehniķi organizē, īsteno un pārrauga teritorijas labiekārtojuma un apstādījumu izbūves un uzturēšanas darbus. Tie veido skaistus parkus un dārzus, ielu vizuālos tēlus.

Mācoties LIT Tu iemācīsies atpazīt un izmantot ainavu būvniecībā dažāda veida augus, uzzināsi par dažādas augsnes īpašībām, spēsi izbūvēt dažādus ainavu elementus. Šeit var iepazīties ar profesionāliem mācību priekšmetiem, kurus apgūsi mācību procesa laikā.
 
Iegūstot šo profesiju Tu varēsi strādāt uzņēmumos vai iestādēs, kas nodarbojas ar teritoriju labiekārtojuma un apstādījumu izbūves, uzturēšanas un remonta darbiem, vai kā pašnodarbinātā persona. Kā arī pēc tehnikuma absolvēšanas ir iespēja tālāk mācīties augstskolā, lai paaugstinātu savas profesionālās zināšanas un iegūt augstāku kvalifikācijas līmeni.
 
 
Kāpēc apgūt ainavu būvtehniķa profesiju LIT?
 
  • LIT IPĪV “Višķi” ainavu būvtehniķa profesiju var apgūt pēc pamatizglītības 4 gadu laikā, bet Daugavpilī un Dagdā pēc vidējās izglītības 1,5 gada laikā;
  • Tu iegūsi traktortehnikas TR2 vadītāja apliecību;
  • LIT strādā zinoši un atsaucīgi pedagogi, kuri iemācīs profesijai nepieciešamās prasmes un iemaņas;
  • Lai paplašinātu izglītojamo redzes loku un profesionālo pieredzi, tehnikums piedāvā ERASMUS+ programmas ietvaros stažēties praksē ārvalstu uzņēmumos, kurā varēsi piedalīties arī Tu;
  • Kā arī tehnikumā ir labi iekārtota dienesta viesnīca, kurā Tu varēsi dzīvot mācību laikā;
  • Iespējas saņemt stipendiju līdz pat 150 EUR;
« atpakaļ