Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Darba vērošana Slovēnijā

05.06.2023
 


No 21. līdz 28. maijam Mācību nodaļas vadītāja Jeļena Vasiļjeva un vispārējās vidējās izglītības skolotājas Nataļja Lukaševiča, Nataļja Leončuka, Natālija Nagle piedalījās ERASMUS+ programmas mobilitātē Slovēnijā.

Tika apmeklēts Kranjas skolu centrs, kurš tika izveidots, apvienojot Kranjas Tehniskās skolas centru un Kraņjas Ekonomikas un pakalpojumu skolas centru, savukārt bijusī Ekonomikas vidusskola tika izveidota kā atsevišķa skola. Tādējādi Skolu centrs turpina un apvieno bagātīgās Kranjas vidusskolu tradīcijas, kas aizsākās pēc Otrā pasaules kara.
 
Visās struktūrvienībās izglītojošais darbs notiek modernās lekciju zālēs, auditorijās, laboratorijās un darbnīcās. Visi darbinieki ir apņēmušies darboties lietotājam draudzīgu izglītības iestāžu garā. Skolu centrs ir noslēdzis līgumus ar vairāk nekā 300 uzņēmumiem un organizācijām, kurās izglītojamie var veikt praktisko apmācību. Saturs un programmas ir piesaistītas vispārējās izglītības un prasmju programmām, kas nepieciešamas reģiona uzņēmumos.
 
Programmas ietvaros tika iepazīta skolu materiāli tehniskā bāze, notika tikšanās ar skolas vadību un izglītojamajiem, iegūstot zināšanas un informāciju par aktuālo izglītības iestādē. Bija iespēja piedalīties stundu vērošanā. Tika apmeklētas un vērotas dzimtās valodas stundas, angļu valodas un vācu valodas stundas, integrētās stundas (profesionālā angļu valoda/informātika; angļu valoda/sociālās zinības), kā arī vēroti profesionālā cikla priekšmeti.

Brīvajā laikā tika apskatīta Slovēnijas galvaspilsēta Ļubļana, arhitektūras un vēstures pieminekļi, Adrijas jūra. Nedēļa Slovēnijā tika pavadīta sirsnīgā un labvēlīgā gaisotnē.
 
Fotogalerija

Informāciju sagatavoja Valodu MK vadītāja Natālija Nagle
 
« atpakaļ