Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Darba vizītē skolotāji no Francijas

12.06.2023
 


Erasmus+ projekta ietvaros no 5.-9.jūnijam mūsu tehnikumā no Urbain Vitry mācību iestādes Francijā viesojās trīs angļu valodas, siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju profesionālās izglītības skolotāji, lai darba vērošanā iepazītos un pārņemtu labās prakses pieredzi.

Viesi tikās ar tehnikuma direktori Ināru Ostrovsku un Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas darbiniekiem. Tā bija interesanta un noderīga diskusija par aktualitātēm, kopīgo un atšķirīgo abu valstu izglītības sistēmās.
 
Skolotājiem no Francijas bija iespēja iepazīties ar mūsu profesionālās izglītības iestādes īstenotajām mācību programmām, materiāli tehnisko bāzi un mācību darba organizāciju. Profesionālās izglītības skolotāji Māris Ločmelis, Nikolajs Tukišs un Arhitektūras un dizaina nodaļas vadītāja Valentīna Siņakova noorganizēja meistarklases un praktiskās nodarbības, kurās bija iespēja tikties ar izglītojamajiem, skolotājiem un pārbaudīt savas spējas un veiksmi aerogrāfijas krāsošanā,  apkures sistēmas hidrauliskās balansēšanas pamatos  un izveidot savus produktus 3D printera drukā.
 
Mācību brauciena laikā projekta dalībnieki apmeklēja ievērojamākās vietas mūsu pilsētā. Viesi apjauta Daugavpils cietokšņa vērienīgumu, apmeklēja  unikālo tehnikas, dizaina un kultūras platformu - “Inženieru arsenāls”. Interesi raisīja jaunais Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” apbūves komplekss. Skolotāji no Francijas atzina, ka Daugavpilī dzīve rit bez steigas un cilvēki ir ļoti sirsnīgi un atsaucīgi.
 
Ceram, ka viesu nodibinātie kontakti nākotnē veidos jaunas un dažādas sadarbības formas, projektus un jauniešu apmaiņas, izplatot pozitīvu informāciju par Daugavpili un Latviju Eiropā. Paredzēts, ka rudenī Erasmus+ programmas ietvaros  mūsu skolotāji dosies darba vērošanā pie kolēģiem uz Franciju.
 
Fotogalerija

Informāciju sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
« atpakaļ