Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Portugālē iegūta profesionālā pieredze

12.06.2023
 


No 3. līdz 9.jūnijam Būvniecības nodaļas profesionālās izglītības skolotāji Aleksandrs Boginskis, Tatjana Cveka, Sergejs Lukjanskis un Arhitektūras un dizaina nodaļas profesionālās izglītības skolotāja Jeļena Trofimova Erasmus+ programmas ietvaros devās darba vērošanā uz Bragu Portugālē, lai apmeklētu būvindustrijas uzņēmumus un profesionālās izglītības iestādes. Darba vērošanas mērķis bija pavadīt noteiktu laiku uzņēmējorganizācijā, lai apgūtu jaunu praksi un iegūtu jaunas idejas, novērojot kolēģus, ekspertus vai citus praktizējošus speciālistus to ikdienas darbā uzņēmējorganizācijā.
 
Darba nedēļas laikā tika apmeklēts Portugāles būvindustrijas līderis – uzņēmums Casais Group. Tā pamatdarbības joma vairāk nekā 60 gadus ir projektēšana, civilā celtniecība, ražošana un saražotās produkcijas pārdošana. Pašlaik koncerns darbojas 17 valstīs vienā vai vairākās tās pamatdarbības jomās – inženierzinātnēs un celtniecībā, tirdzniecībā un rūpniecībā, kā arī nekustamā īpašuma attīstībā un aktīvu pārvaldībā. Kompānijas būvindustrijas projekti tiek realizēti četros kontinentos. Īpaša uzmanība vizītes gaitā tika veltīta ražošanas procesam, darba procesa organizācijai un kvalitātes kontroles principiem. Labi noorganizētas darba ekskursijas laikā izdevās detalizēti apskatīt “Blu-fab” saliekamo un hibrīdo (līmētā koksne + betons) moduļu ražošanas līniju. Būvinženieri, konstruktori, ražošanas procesa vadītāji ar prieku dalījās ar savām zināšanām un darba pieredzi. Darba procesu koordinācija projektēšanā, projektu realizācijā būvlaukumos, ražošanā visos četros kontinentos notiek ar BIM sistēmas palīdzību. Uzņēmuma vizītkarte - zināšanas, precizitāte, kvalitāte, inovācijas, stratēģiskā plānošana, energoefektivitātes principu ievērošana un tuvums pasūtītājam.
 
Tāpat arī bija iespēja apmeklēt Arhitektūras un dizaina biroju “Desenho &Projeto - MATRIZFERLTIL, UNIPESSOAL LDA un inženierbūvniecības uzņēmumu “ABM Reodelacoes”. Vizītes laikā tika apspriesti arhitektūras projektēšanas un renovācijas darba procesa jautājumi, iegūts priekštats par būvniecības aspektiem Bragas reģionā. Tika apspriesti jautājumi par iespēju mūsu izglītojamajiem Erasmus+ programmas ietvaros stažēties praksē arhitektūras birojā.
 
Darba vērošanas gaitā profesionālās izglītības iestādē Escola Profisional do Minho “Esprominho” bija noorganizētas tikšanās ar skolas vadību, mācību daļas speciālistiem, Erasmus+ projekta koordinatoru, skolotājiem un izglītojamajiem. Skolā var apgūt izglītības programmas- skaistumkopšanas speciālists, frizieris, modes dizaina tehniķis, tirdzniecības tehniķis, datortehniķis, programmētājs, tirdzniecības menedžeris, interjera dizaina tehniķis un automehāņikis. Iepazīta skolas materiāli tehniskā bāze.
 
Brīvajā laikā tika apmeklētas populārākās tūrisma apskates vietas Bragas un Porto pilsētās, kā arī Atlantijas okeāna krasts.
 
Mobilitātes gaisotne bija ļoti labvēlīga, īpaši pateicamies par viesmīlību un īstenotajām aktivitātēm koordinatoram un sadarbības partnerim “Bragamob” Bragā, Portugālē.
 
Mācību mobilitāti ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts Nr. 2022-1-LV01-KA121-VET-000062402.
 
Fotogalerija

Informāciju sagatavoja mobilitātes dalībnieki 
« atpakaļ