Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Ekskursija uz Maizes muzeju un Lūznavas muižu

13.06.2023
 


13.06.2023. 2-03 1-02R,V1-52 un V2-52 grupas audzēkņi, kopā ar skolotājām Natāliju Andrejevu, Liju Gladeviču un Marinu Strodi, Skolas somas ietvaros, apmeklēja Aglonas maizes muzeju, kur saimniece Vija Kudiņa ar lielu darba mīlestību, uzticību visam latviskajam un ar vēlmi ieaudzināt cieņu pret savas zemes vēsturi, stāstīja par maizi kopumā, par maizes tapšanas procesu.

Audzēkņiem un skolotājām bija iespēja nobaudīt maizīti ar medu un zāļu tēju. Viss, kas bija galdā klāts bija tapis tieši no Latgales ar mīlestību. Bez tam bija kolosāla iespēja katram veidot savu maizes kukulīti. Katrs uz mājām devās ar paštaisītu siltu maizi.  

Tehnikuma audzēkņiem šajā ekskursijā bija iespēja apmeklēt 
arī Lūznavas muižu, kurā jauniešus sadalīja grupās- pirmā devās pastaigāties pa muižas telpām ar mērķi atrast identifikācijas zīmes, kuras ir saistītas ar šo vietu. Otrā grupa tajā laikā piedalījās Lūznavas muižas jaunajā interaktīvajā ekspozīcijā. Audzēkņiem bija iespēja uzzināt, kā top tilti, pašiem iejusties tiltu būvnieku lomā, izzināt dzelzceļa tiltu inženiera Staņislava Kerbedza stāstu un papildināt zināšanas inženierzinībās – tas viss bija kā kopīgs izzinošs piedzīvojums.

Sagatavoja: Natālija Andrejeva, 
Lija Gladeviča
    
« atpakaļ