Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pieredzes apmaiņā uz Poliju

19.06.2023
 


Erasmus+ programmas ietvaros no 13. līdz 17.jūnijam direktore Ināra Ostrovska, Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas vadītāja Inta Laurena un projektu koordinatore Ilona Leonova apmeklēja
Artura Grottgera v.n. vispārējās vidējās izglītības liceju (Liceum Ogólnokształcące im. Artura Grottgera) Gribovā.

Apmeklējot liceju, darba grupa iepazinās ar tā vēsturi un ikdienu. Interesanti bija vērot kā notiek mācību stundas un konsultācijas pirms eksāmeniem.

15.jūnijā Latvijas un Lietuvas delegācijas viesojās Novi Sončas pašvaldībā, kur tikās ar vicemēru Antoni Roszyk. Klātesošie diskutēja par aktuāliem jautājumiem izglītības jomā Polijā, Lietuvā un Latvijā. Kā atzina direktore I.Ostrovska, visas valstis saista kopīga vēsture un vēlme sadarboties.

Kultūras programmas ietvaros izzinājām otras lielākās Polijas pilsētas  Krakovas vēsturi. Ar elektromobiļa un gida palīdzību apskatījām vecpilsētu, uzzinājām daudz interesantu vēstures faktu par Krakovas Kazimežas rajonu, par ebreju traģisko vēsturi kara laikā. Pabijām karaliskajā Vāveles pilī. Tā ir ievērojama ar to, ka tajā kronēti un arī apglabāti visi Polijas karaļi. Galvenajā pilsētas laukumā- Tirgus laukumā atrodas populārākie pilsētas objekti- pilsētas Rātsnams, Svētās Marijas Bazilika un Senais audumu tirgus.

Pašos Polijas galējos dienvidos Mazpolijas vojevodistē apmeklējām kalnu slēpošanas, alpīnisma un tūrisma centru Zakopane.

Paldies Centrum Wspierania Szkół-Europejskie Programy Edukacyjne (Eiropas izglītības programmu – skolu atbalsta centrs) direktoram Tomasz Walicki par uzņemšanu!
Informāciju sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
     « atpakaļ