Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pedagogu stažēšanās Ainavu būvtehniķis programmas ietvaros

30.06.2023
 

Šī gada 15. un 16.jūnijā Latgales  Industriālā tehnikuma profesionālās izglītības programmas “Ainavu  būvtehniķis” pedagogi Zinaīda Vingre, Tatjana Bogdanova un Mārtiņš Vilcāns kopā ar kolēģiem no Bulduriem un Barkavas, devās pieredzes apmaiņas pasākumā uz Rīgu, Ādažiem un Jūrmalu. Brauciena mērķis: pilnveidot zināšanas un prasmes teritorijas labiekārtojuma un apstādījumu izbūves un uzturēšanas darbos, runāt par aktuālām tēmām īstenojot “Ainavu būvtehniķis” izglītības programmu ar nozares ekspertiem un citu skolu pedagogiem.

Tika apmeklēti dažādi objekti - Daudzdzīvokļu māju projekts Silavas nami. Nozares eksperts Andris Drēska parādīja un izstāstīja kā tiek organizēts ainavu būvtehniķa darbs reālajā objektā, realizējot daudzdzīvokļu māju zaļo zonu izbūvēšanu, apsaimniekošanu.

Tika apmeklēta „Galantus” paklājzāliena ražotne „EasyGreen”, kas ir liels privāts dārzs, New Hanza vai Jaunā Teika. Ansis Birznieks – “Galantus” īpašnieks, projektu vadītājs, sertificēts ainavu tehniķis un parka dārznieks, iepazīstināja ar mūsdienīgiem projektiem parku veidošanā, daudzdzīvokļu māju un privātmāju apzaļumošanu, apsaimniekošanu.

Edgars Neilands, koku eksperts, arborists, dārznieks, ainavu arhitekts, uzņēmuma „Labie koki” (Annas koku skola) vadītājs, iepazīstināja pedagogus ar  nepieciešamajām tehnoloģijām koku, krūmu stādīšanu un kopšanu, dārzu ierīkošanu.

Bulduru tehnikumā pedagogi piedalījās diskusijā, kur apsprieda „Ainavu būvtehniķa” mācību programmas stiprās un vājās puses, piedāvāja dažādus variantus, kā uzlabot programmu, realizējot  projektos praktisko darbību, ka arī popularizēt Ainavu būvtehniķa profesiju.     

Fotogalerija

Sagatavoja: profesionālās izglītības skolotāja Zinaīda Vingre


« atpakaļ