Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursi „Zaļā ilgtspējīgā būvniecība”

31.08.2023
 
2023. gada 30. augustā Latgales Industriālais tehnikums organizēja pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursus Būvniecības nozares profesionālās izglītības pedagogiem „Zaļā ilgtspējīgā būvniecība”. Kursus vadīja zaļais būvnieks, SIA „Greener Energy” Projektu vadītājs Mārtiņš Norvaišs.
Kursu mērķis bija paplašināt pedagogu redzējumu par Zaļo būvniecību, tās iespējām, tehnoloģijām un veicināt viņu kompetenci risināt reālās dzīves problēmas, jaunu vērtību izveidošanai sev un sabiedrībai sadarbībā arī ar saviem izglītojamajiem.
Pedagogiem tika piedāvāta interaktīva lekcija Zoom platformā ar virkni praktisku piemēru, ilustrētas kursa galvenās idejas. Savukārt pedagogiem bija iespēja uzdot savus jautājumus un diskutēt par Zaļās būvniecības jautājumiem: zaļās būvniecības materiālu priekšrocībām, īpašībām un pielietojumiem, veco ēku restaurācijas un rekonstrukcijas iespējām, kā arī inovatīvi Zaļo būvniecību.
Kursos piedalījās 35 Latgales Industriālā tehnikuma pedagogi, kā arī pedagogi no Rēzeknes tehnikuma, Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma, Saldus tehnikuma, Rīgas Celtniecības koledžas.
M.Norvaišs atbildēja uz pedagogu jautājumiem par Zaļās būvniecības izmaksām, atkritumu pārstrādi, salmu paneļiem, kokapdari u.c. Prezentācijas fotogrāfijās tika demonstrēti praktiskie piemēri riepu un māla pielietojumam būvniecībā, kā arī video par ēkas 3D printēšanu. Kursu dalībnieki pateicās M.Norvaišam par tik aizraujošiem un lietderīgiem kursiem un izteica vēlmi iegūtās zināšanas pielietot praksē.
Kursu II daļa (PRAKTISKĀ) tiek plānota septembra beigās oktobra sākumā klātienē Daugavpilī.
 
 
Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs 
« atpakaļ