Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Mācību ekskursija "Angļu valodas un ķīmijas zināšanas atšķirīgās darbības jomās"

18.09.2023
 
2023. gada 18.septembrī 3-15 un 3-03 grupu audzēkņi kopā ar grupu audzinātājām Allu Berjozu un Natāliju Andrejevu piedalījās mācību ekskursijā uz Kriminālpolicijas Latgales ekspertu nodaļu ar mērķi izprast angļu valodas, ķīmijas un dabaszinību nepieciešamību ikdienā, uzzināt par ķīmijas un angļu valodas ikdienas izmantošanu Eiropas valsts institūcijās un iepazīties ar Kriminālpolicijas Latgales ekspertu nodaļas darbību.

Cilvēki ar angļu valodas un ķīmijas zināšanām ir nepieciešami ļoti atšķirīgās darbības jomās, tai skaitā arī Valsts policijā. Policijā ķīmijas eksperti palīdz, piemēram, ar šaujampulvera putekļu un narkotisko vielu atlieku meklēšanu. Viņi arī palīdz izmeklētājiem noteikt vielu ķīmisko sastāvu, komunicē ar Eiropas policijas pārstāvjiem.

Mācību ekskursiju izglītojamajiem novadīja Valsts policijas Kriminālistikas majors Ruslans Zdanovičs un Valsts policijas Kriminālistikas ķīmisko ekspertīžu nodaļas eksperte Tatjana Sokolova.

“Mūsu nodaļā ķīmiķi veic dažāda veida ekspertīzes. Narkotisko, psihotropo vielu ekspertīzes, sprāgstvielu ķīmiskā sastāva ekspertīzes, šāviena pēdas meklē uz rokām, apģērba, viegli uzliesmojošus šķidrumus pētām, ja notikusi ļaunprātīga dedzināšana,” stāsta Valsts policijas Kriminālistikas ķīmisko ekspertīžu nodaļas vecākā eksperte Tatjana Sokolova. Bieži vien kriminālistikā vielas nav viegli nodalāmas vai pat atrodamas. Pie ekspertiem nonāk priekšmeti, kuros jāspēj atrast aizliegtās vielas.  Vairāk ekspertiem nācās analizēt kādu sūtījumu no Peru, Dienvidamerikas ar dažādiem pārtikas produktiem. Sakarā ar to ļoti nepieciešamas angļu valodas zināšanas. Daudz jākomunicē ar Eiropas valsts ekspertiem. Lai gan dažādu ķīmisko vielu izpēti veic arī uz vietas, tomēr pamatā ķīmijas ekspertīžu nodaļas darbs notiek laboratorijā. Te ķīmiķi jūtas visērtāk.

Izglītojamie apzinās, ka mūsdienu darba tirgū ir nepieciešami augsti kvalificēti darbinieki, lai pilnvērtīgi strādātu un gūtu gandarījumu par paveikto.

Informāciju sagatavoja skolotāja Natālija Andrejeva un Alla Berjoza

Fotogalerija

« atpakaļ