Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Skatuves runas konkurss “Zelta sietiņš”

22.09.2023
 
 22. septembrī notika Augšdaugavas novada Kultūras pārvaldes un Raiņa mājas Berķenelē organizētais skatuves runas konkurss “Zelta sietiņš”, kurā piedalījās 40 skolēni no Augšdaugavas, Jēkabpils, Balvu, Krāslavas, Rēzeknes, Līvānu un Preiļu novada, kā arī Daugavpils pilsētas izglītības iestādēm. Dalībnieki uzstājās trīs grupās: 2. – 4. klašu, 5. – 9. klašu un 10. – 12. klašu grupa.

Konkurss tiek rīkots jau kopš 2001. gada ar mērķi popularizēt Raiņa un Aspazijas literāro un kultūrvēsturisko mantojumu, vienlaikus sekmējot Augšdaugavas novada, kā arī citu Latgales reģiona novadu un pilsētu izglītības iestāžu bērnu un jauniešu skatuves runas prasmju attīstību, emocionālo un radošo pašizpausmi.

Konkursa dalībnieku dzejas un prozas fragmentu priekšnesumus vērtēja žūrija, kuru vadīja Augšdaugavas novada kultūras centra “Vārpa” direktore Inta Uškāne, žūrijā darbojās Augšdaugavas novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, aktieris, orators un pasākumu vadītājs Raitis Zapackis, Daugavpils Universitātes Latviešu literatūras un kultūras katedras docente, Dr. philol. Rudīte Rinkeviča, Augšdaugavas novada Izglītības pārvaldes interešu izglītības metodiķe Inese Zuģicka, kultūras centra “Vārpa” teātra trupas “Trešais variants” dalībniece, latviešu filoloģe Anita Lipska.

Latgales Industriālo tehnikumu pārstāvēja Inga Sudņikoviča (gr.2-03) ar Aspazijas dzejas rindām no dzejas krājuma ,,Sarkanās puķes” ,,Mēness starus stīgo” un Saulcerītes Vieses prozas fragmentu ,,Pasaules dziesma” ,,Randenes vasara”.

Visi konkursa dalībnieki saņēma Augšdaugavas novada Kultūras pārvaldes pateicības rakstus un dažādu autoru grāmatas, savukārt konkursa laureāti tika apbalvoti ar tēlnieces Mairitas Folkmanes veidoto speciālo konkursa balvu “Zelta sietiņš”.

Fotogalerija

*Dažas bildes tika ņemtas no Augšdaugavas novada mājaslapas

Rakstu sagatavoja Valodu un literatūras mācību jomu MK vadītāja N.Nagle
« atpakaļ