Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

DU Zinātnieku nakts

29.09.2023
 
29. septembrī fizikas (Lija Gladeviča), matemātikas (Ināra Simanoviča) un dabaszinību (Alla Berjoza) skolotājas kopā ar izglītojamajiem apmeklēja Daugavpils Universitātē Eiropas Zinātnieku nakti. Eiropas Zinātnieku nakts notiek katru gadu septembra pēdējā piektdienā, saistošā veidā skaidrojot zinātnes sasniegumus un ļaujot ikvienam interesentam ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos. Šo pasākumu organizē visās Eiropas Savienības valstīs, lai popularizētu pētniecības un inovāciju aktivitātes, veicinātu izpratni par zinātnieku darbu un tā ietekmi uz mūsu ikdienas dzīvi, kā arī rosinātu jauniešus izvēlēties zinātnieka karjeru.

Izglītojamie šādu pasākumu apmeklēja pirmo reizi. Šī bija unikāla iespēja iesaistīties interaktīvās nodarbībās, radošās darbnīcās, demonstrējumos, intelektuālās spēlēs, klausīties koncertus, veikt īstus eksperimentus, iepazīstot visas Daugavpils Universitātē pārstāvētās zinātņu nozares. Īpaša interese izglītojamajiem bija par ezera dzidrumu un duļķainību. Šajā aktivitātē izskaidroja, ko nozīmē dzidri un duļķaini ezeri, kā to noteikt. Bez tam izglītojamie uzzināja vēl vairāk par maizes radīšanas ceļu no grauda līdz maizes klaipam. Novērojot dažādus fizikas eksperimentus, fizika sāka šķist interesanta un aizraujoša.

Ne tikai zēni izrādīja interesi par policijas specvienības ekipējuma demonstrējumiem un zemessardzes 34. kājinieku bataljonu, bet arī meitenes. Dažāda veida militārā tehnika radīja izbrīnu un interesi, kādu tehniku izmanto karavīri Latvijas aizsardzībai. Noslēgumā izglītojamie apskatīja Latgales zoodārza iemītniekus. Tos bija iespēja ne tikai apskatīties, bet arī aptaustīt.

Šāds pasākums veicināja izglītojamo interesi par zinātni, saliedēja audzēkņus savā starpā. Tas bija lieliski pavadīts laiks kopā.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: skolotāja Lija Gladeviča
« atpakaļ