Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Latgales Industriālajā tehnikumā notika Izglītojamo pašpārvaldes Akadēmija!

25.09.2023
 
25. septembrī LIT audzēkņi piedalījās  izglītojamo pašpārvaldes apmācībās. Izglītojamo pašpārvalde dalījās darba pieredzē, akcentējot, ka veiksmes stāstus veidojam mēs paši - gan jaunieši, gan pieaugušie.

Par īpaši veiksmīgajiem pasākumiem Izglītojamo pašpārvaldē uzskatīja “Filmu vakaru” ciklu un “Krāsu nedēļu”.  Pašpārvalde uzsvēra, ka ir svarīgi veicināt sadarbību ar LIT struktūrām, dalīties pieredzē un veidot kopējos pasākumos ar IPĪV “Dagda” un IPĪV “Višķi” pašpārvaldes audzēkņiem.  

Akadēmijas laikā audzēkņi tika aicināti būt sabiedriski aktīvi, iegūt zināšanas par līdzdalības nozīmi sevis pilnveidošanā un apkārtējās vides uzlabošanā; plānot LIT pasākumus kultūras un sporta jomā; izvērtējot iespējamās aktivitātes sociālajos tīklos, popularizējot LIT.

Domājot par aktivitātēm šajā mācību gadā, audzēkņi ierosināja organizēt tematiskās diskotēkas, orientēšanās spēles, doties pārgājienos; īstenot filmu vakaru ciklu.

Veselīgs dzīveiveids ir svarīgs jauniešu vidū. Viņiem patīk piedalīties sporta sacensībās, un kāpēc nesacensties ar skolotāju komandu, kā arī smelties iedvesmu no slaveniem Latvijas sportistiem?

Audzēkņi dalījās savā pieredzē sociālo tīklu lietošanā un piedāvāja vairākas idejas LIT “TikTok” video izveidei, un ierosināja Telegram kanāla izveidi labākai komunikācijai starp audzēkņiem.

Darba grupa, kura strādāja ar jautājumu par audzēkņu saliedēšanu starp filiālēm, izdomāja tematisku pārgājienu un vienu no sadarbības iespējām saskatīja kibersportā. 

Visus apmācības dalībniekus aicināja pieteikties dalībai Izglītojamo pašpārvaldē, lai īstenotu visas izstrādātās idejas, aktīvi un pilnvērtīgi izbaudītu šo mācību gadus.

Atgādinām ka, pieteikties dalībai Izglītojamo pašpārvaldē var atsūtot e-klasē savu pieteikuma anketu un savas darbības programmu Izglītojamo pašpārvaldes koordinatoram Artjomam Pučinskim līdz
2023. gada 1. oktobrim. Pieteikuma anketa pielikumā. Programma jāatsūta brīvā formā uz e-klasi. Papildus informācija: Artjoms Pučinskis, Jātnieku iela 87, 2-206. kab., tālr. 28276276

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: Izglītojamo pašpārvalde

« atpakaļ