Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pasaules psihiskās veselības dienas 2023

10.10.2023
 
10.oktobrī tiek atzīmēta Pasaules psihiskās veselības diena, lai veicinātu un aizsargātu ikviena cilvēka psihisko veselību, palielinātu sabiedrības izpratni par psihisko veselību kā nozīmīgu un neatņemamu vispārējās veselības komponenti. 

Psihiskā veselība ir raksturojama kā labklājības stāvoklis, kurā indivīds realizē savas spējas, tiek galā ar dažādām dzīves situācijām, var mācīties un strādāt produktīvi sabiedrības labā. Lai uzturētu labu psihisko veselību, par to ir jārūpējas ik dienu, līdzīgi kā rūpējamies par savu fizisko veselību. Rūpes par psihisko veselību ļauj justies labāk, dzīvot mierīgāk un sasniegt savus mērķus, kā arī mazina risku attīstīties psihiskajām slimībām, kā depresija, trauksme u. c.

Aktuāla informācija un aktivitātes tehnikumā oktobrī: 

  • Seko līdzi Psiholoģijas dienu programmai visā Latvijā:
  •  Lai saprastu savu emocionālo stāvokli un ātri noteiktu depresijas līmeni, izpildi “Pašnovērtēšanas testu” (izpildes laiks 2-4 min.):
  •  Mobilās aplikācijas, kas var palīdzēt ikdienā saprast un stabilizēt savu emocionālo stāvokli. Atrodi sev piemērotāko un iegūsti mieru!
  • Audzināšanas stundas “Pirmā psiholoģiskā palīdzība” (psihiskās veselības pamatprasmes) un jaunākās literatūras apskats-prezentācija (visu oktobri, grupas un laiks tiek precizēti).
  •  Psiholoģiskais atbalsts tehnikumā:

 
Sagatavoja: tehnikuma psihologs Jurijs Stičinskis un bibliotekāre Jeļena Sokolova 
« atpakaļ