Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Vāksim baterijas!

13.10.2023
 
Baterijas ir kļuvušas par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu – tās mēs izmantojam ik dienas disku atskaņošanas iekārtās, pulksteņos, radioaparātos un fotoaparātos, pat rotaļlietās un daudzās citās ierīcēs, bez kurām dzīve šķiet neiedomājama. Taču, kas notiek ar vecajām baterijām, kad tās ir izlietotas? Visbiežāk mēs tās izmetam tuvākajā atkritumu urnā (vai pat nometam zemē!), nemaz neiedomājoties par videi un, protams, arī mums pašiem radīto kaitējumu. Tieši tāpēc ir svarīgi ne tikai izmest izlietotās baterijas tām speciāli paredzētajās atkritumu urnās, bet arī izprast, kādu ļaunumu tās spēj nodarīt.

Viena zemē nomesta pirkstiņa baterija rada augsnes piesārņojumu kvadrātmetra platībā, kas saglabājas gandrīz gadsimtu.

Šā gada 13. oktobrī. 2-04 grupa Ekoskolas ietvaros dabaszinību stundās kopā ar skolotāju A. Berjozu izveidoja ērtu, vairākkārt lietojamo kartona kasti, kurā var ievietot izlietotās baterijas, kā arī informatīvo plakātu, kas ir izvietoti LIT foajē, starp 1. un 2. korpusu.

Ekoskolas ietvaros, iesaistot visus izlietoto bateriju vākšanā pārstrādei, paredzēts ievērojami pilnveidot sabiedrības izpratni, ka korekta atkritumu šķirošana, resursu taupīšana un aprites ekonomikas principu ievērošana mūsu katra ikdienā sniedz nozīmīgus rezultātus visas pasaules mērogā.

Ikviens no mums spēj mainīt pasauli, uz labu – īpaši, ja to darām kopā !

Informāciju sagatavoja: Vispārējās vidējās izglītības skolotāja Alla Berjoza

      

« atpakaļ