Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Dalība Pārtikas rūpniecības un lauksaimniecības NEP seminārā Ogres tehnikumā

19.10.2023
 
2023. gada 19. oktobrī Ogres tehnikumā notika Pārtikas un lauksaimniecības NEP seminārs/diskusija, kas bija veltīts pieaugušo izglītībai. To vadīja NEP Lauksaimniecības apakšpadomes koordinators Andrejs Vītoliņš. Semināra mērķis bija uzlabot profesionālās izglītības sistēmu, piesaistot finansējumu skolu darbībai un attīstībai, nākotnē redzot skolas kā profesionālās izglītības iespēju centrus. Seminārā piedalījās NEP locekļi, nozaru, profesionālās un augstākās izglītības iestādes, valsts iestādes pārstāvji. Latgales Industriālo tehnikumu šajā seminārā pārstāvēja direktores vietniece mācību darba un audzināšanas jomā Jeļena Fedosejeva.

Semināra laikā IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktore Rūta Gintaute-Marihina informēja par atbalstu pieaugušo izglītības attīstībai un pieejamības nodrošināšanu, individuālo kontu pieejamības attīstību un nodarbināto prasmju paaugstināšanu, atbalstot kvalifikācijas iegūšanu saskaņā ar uzņēmumu pieprasījumu. Ekonomikas ministrijas Cilvēkkapitāla departamenta vadītāja Indra Leonova iepazīstināja ar cilvēkkapitāla attīstības aprites cikliem, cilvēkkapitāla attīstības stratēģiju līdz 2027. gadam un plānotajiem projektiem. NVA Nodarbinātības pasākumu departamenta ESF projekta «Atbalsts bezdarbnieku izglītībai» vecākā eksperte Antra Balode vērsa uzmanību uz plānotajiem projektiem un mācību pasākumiem, ko izglītības iestādes var piedāvāt bezdarbnieku izglītībai. VIAA projekta “Mācības pieaugušajiem” pārstāvji dalījās pieredzē par projektu kopumā, ar datiem un priekšlikumiem projekta uzlabošanai nākotnē.

Semināra otrajā daļā tehnikumi dalījās savā pieredzē pieaugušo izglītības jomā. NEP Lauksaimniecības apakšpadomes koordinators  Andrejs Vītoliņš uzdeva aktuālos jautājumus un izcēla turpmākos soļus attīstības ceļā, kur tika akcentēta pieaugušo izglītība, sadarbība, nozare un uzņēmumi!

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: Latgales Industriālā tehnikuma Pieaugušo izglītības centrs

 
« atpakaļ