Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Latgales Industriālajā tehnikumā notika kursi "Transportlīdzekļu krāsošanas uzņēmums. Izaicinājumi un iespējas"

26.10.2023
 

Kursu programmu klātienē un attālināti noklausījās 27 Rīgas Valsts tehnikuma, Daugavpils Tūrisma un tehnoloģiju tehnikuma, Kandavas tehnikuma un Latgales Industriālā tehnikuma pedagogi un vietējo uzņēmumu pārstāvji. Ar lielu uzmanību lektoru sniegtajai informācijai klātienē un attālināti sekoja 44 programmu “Automehāniķis” un “Transportlīdzekļu krāsotājs” izglītojamie.

Kursu sākumā Latgales Industriālā tehnikuma pedagogs un uzņēmējs Māris Ločmelis iepazīstināja ar savu pieredzi uzņēmējdarbībā. Viņš stāstīja par uzņēmējdarbības pirmajiem soļiem, lielākajām kļūdām un atziņām, kas gūtas no personīgās pieredzes, runājot par uzņēmēja atbildību, pienākumiem un ieguldījumiem, izpratni par nodokļu maksāšanas nozīmi. M. Ločmelis jaunajiem uzņēmējiem ieteica nekad neekonomēt uz savas ģimenes un veselības rēķina.

Valsts vides dienesta Latgales reģionālā vides pārvaldes Piesārņojuma kontroles daļas Daugavpils sektora vecākā inspektore Leontīne Kravčuka stāstīja par dienesta atbildības jomām un prasībām, kuras jāievēro  transportlīdzekļu krāsotājiem.

Latvijas Reģionālās valsts darba inspekcijas  vecākā inspektore Aļona Kuņko iepazīstināja ar jautājumiem, kas saistīti ar darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības normatīvo aktu prasību ievērošanu.

Daugavpils pašvaldības centrālās pārvaldes Attīstības departamenta nodaļas vadītāja Olga Tolmačova un Starptautisko projektu vadītāja Jolanta Reča-Lāže interaktīvi stāstīja par finansējuma piesaistes iespējām jaunajiem uzņēmējiem, izmantojot pašvaldības grantu programmu “Impulss”.       
Noslēgumā Latgales Industriālā tehnikuma Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja Jolanta Savvina runāja par tehnikuma nākotnes plāniem, dalībnieki sniedza atgriezenisko saiti par kursiem.

Jaunieši atzīmēja, ka visiem lektoriem“…stāstījums bija saprotams”, “…bez liekiem vārdiem…”, “…interesants…”. Tika saņemts “…daudz lietderīgas informācijas…”, demonstrētas “…labas prezentācijas…”. Varējām “…uzdot jautājumus…” un “…atbildēt uz jautājumiem…”. Pastāstīja “…par visu, ar ko mēs sastapsimies uzsākot darbu…” Skolotājs Māris interesanti stāstīja par pieredzi mūsu profesijā.

Pedagogi atzina, ka “…semināra saturs ir piemērots gan programmas "Transportlīdzekļu krāsotājs" izglītojamajiem, gan skolotājiem...”.

Lektori tika individuāli izjautāti arī pēc kursu programmas noslēguma, pedagogiem un uzņēmējiem bija vairāki jautājumi uzaicinātajiem speciālistiem. Veiksmīgi uzsāktā sadarbība tiks turpināta, lai paaugstinātu pedagogu un audzēkņu zināšanas uzņēmējdarbības jomā.

Paldies lektoriem par atsaucību un klausītājiem par interesi!
Sagatavoja: Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

  

« atpakaļ