Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Norisinājās Latgales reģionālais seminārs "EPALE - Eiropas pieaugušo izglītības elektroniskā platforma un tās piedāvātās iespējas. Pieaugušo izglītības attīstības tendences"

31.10.2023

2023. gada 31. oktobrī veiksmīgi norisinājās Latgales reģionālais seminārs, kas veltīts pieaugušo izglītībai – “EPALE - Eiropas pieaugušo izglītības elektroniskā platforma un tās piedāvātās iespējas. Pieaugušo izglītības attīstības tendences”. Seminārs tika organizēts sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju un ar Latgales plānošanas reģiona Europe Direct Dienvidlatgales centra atbalstu. Pasākumā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas, profesionālās izglītības iestāžu, pašvaldību pārstāvji, kā arī pieaugušo izglītotāji, karjeras speciālisti un uzņēmēji. 

Atklājot semināru, Latgales Industriālā tehnikuma direktores vietniece mācību darba un audzināšanas jomā Jeļena Fedosejeva novēlēja iegūt jaunas zināšanas, idejas turpmākai darbībai, īstenojot pieaugušo izglītības programmas, kā arī dalījās pieredzē ar labas prakses piemēriem par pieaugušo izglītību Latgales Industriālajā tehnikumā.

Izglītības un zinātnes ministrijas Atveseļošanas fonda projektu ieviešanas nodaļas vadītāja Signe Briķe iepazīstināja ar individuālo kontu pieejas attīstību, ieviešanas koncepcijas, prasmju pārvaldības platformas izstrādi, aprobāciju un pilnveidi, ko plānots realizēt sadarbībā ar pašvaldību pieaugušo izglītības koordinatoriem.

Savukārt Biedrības “Zaļā brīvība” projektu koordinatore un vides izglītības eksperte Inga Belousa novadīja ļoti interesantu lekciju “No Zaļas domāšanas uz vidi un klimatu saudzējošu rīcību”, no kuras semināra dalībnieki uzzināja, kā pieaugušo izglītību var pavirzīt uz 1,5 °C dzīvesveidu.

Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja Jolanta Savvina dalījās pieredzē par metodiskā atbalsta centra virsvadību, paveiktiem darbiem un pieredzi, profesionāliem konkursiem, skolēnu mācību uzņēmumiem (SMU), sadarbību ar nozares ekspertu padomēm, nozares pārstāvjiem, īstenojot profesionālās izglītības programmas Latgales Industriālajā tehnikumā.

Latgales Industriālā tehnikuma izglītības metodiķes Liene Briede un Elga Drelinga novadīja paneļdiskusiju par pedagogu gandarījumu darbā ar pieaugušajiem, par nākotnes plāniem saistībā ar pieaugušo izglītību un pieredzi, izglītojot pieaugušos.

Latvijas Mobilā telefona pārstāvji Alina Silmale un Mikus Porietis iepazīstināja ar dronu apmācības iespējām, nosacījumiem un pieredzi, īstenojot ne tikai pamatprogrammas, bet arī specifiskās izglītības programmas būvniecības un lauksaimniecības jomā, kuras plānots īstenot arī Daugavpilī sadarbībā ar Latvijas Mobilo telefonu un Latgales Industriālo tehnikumu!

Interesantus diskusiju apļus piedāvāja Europe Direct Dienvidlatgales centra pārstāve Milana Loče,  kur bija nozīmēti izglītības eksperti un kuriem bija iespēja uzdot jautājumus par pieaugušo izglītības izaicinājumiem, jaunām tendencēm, projektiem pieaugušo izglītībā.

Latgales Industriālā tehnikuma administrācija izsaka pateicību Europe Direct Dienvidlatgales centra vadītājam Oskaram Zuģickim par sadarbību un atbalstu, organizējot semināru, kā arī visiem dalībniekiem, kas atbrauca pie mums ciemos un dalījās pieredzē un savās zināšanās, prasmēs, inovatīvos risinājumos, īstenojot pieaugušo izglītību, vienmēr radot kvalitatīvu pieeju mācību procesa īstenošanai.


Fotogalerija







Informāciju sagatavoja: direktores vietniece mācību darba un audzināšanas jomā

Jeļena Fedosejeva

« atpakaļ