Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pedagogu profesionālās pilnveides kursi

09.11.2023
 

8. un 9. novembrī Latgales Industriālajā tehnikumā sadarbībā ar VISC tika organizēta Profesionālās kompetences pilnveides neformālās izglītības programma Darba tirgū aktuālo prasmju ieviešana profesionālās izglītības saturā un profesionālo izglītības pedagogu praktisko darba prasmju pilnveide Būvdarbu nozarē: Zaļā ilgtspējīgā būvniecība”. Kursus vadīja SIA Greener Life” projektu vadītājs, zaļais būvnieks Mārtiņš Norvaišs un tajos piedalījās 18 pedagogi no Latvijas 8 profesionālās izglītības iestādēm: Jelgavas tehnikuma, Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Saldus tehnikuma, Rīgas Celtniecības koledžas, Rēzeknes tehnikuma, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Latgales Industriālā tehnikuma un Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma.

Katras dienas sākumā Mārtiņš Norvaišs demonstrēja prezentāciju, kurā teorētiski izklāstīja eko materiālu pielietojumu būvniecībā un kursu dalībnieki diskutēja par māla un kaļķa īpašībām, koka konstrukciju izstrādes prasībām un dažādiem siltumizolācijas veidiem. Kursu praktiskajā daļā pedagogi uzklāja māla un kaļķa apmetumu, līdzināja virsmu, pildīja dažādus eko materiālus koka rāmjos un pārbaudīja pakojuma blīvumu un citus būvju konstrukcijas aspektus. Mārtiņš Norvaišs praktiskajā darbībā pārliecināja pedagogus, ka strādājot ar eko materiāliem tiek patērēts mazāk laika un materiālu, jo nav jāliek vairākas kārtas māla vai kaļķa, to var darīt sev vēlamajā laika (nav jāievēro termiņi), nav jālieto sieti, kā arī darba procesā ir mazāk putekļu.

Kursu noslēgumā pedagogi izteica pateicību par iespēju praktiski izmēģināt Mārtiņa Norvaiša piedāvātās metodes darbā ar eko būvmateriāliem un tika iezīmēta nākotnes sadarbība starp izglītības iestādēm Būvniecības metodiskajā jomā.

Fotogalerija

Fotogalerija

Sagatavoja:

Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs 

« atpakaļ