Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Konkurss “Mans veltījums Latvijai”

17.11.2023
 
Lai godinātu valsti un novērtētu tās bagātību, cilvēkus un mūža ieguldījumus, 15.11.2023. bija organizēts konkurss “Mans veltījums Latvijai”, kurā piedalījas audzēkņi no Daugavpils profesionālajām izglītības iestādēm. Arī mūsu audzēkņi piedalījas konkursā,kuru rīkoja Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma svešvalodu metodiskās komisijas pārstāvji. Konkursa laikā audzēkņi risināja un prezentēja tematiskus uzdevumus angļu (B1-B2 līmenis) un vācu (A1-A2 līmenis) valodā.

1. posmā  tika piedāvāti dažādi jautājumi /uzdevumi par Latvijas ģeogrāfiju, sasniegumiem vēsturē un kultūrā vācu valodā (digitāla spēle);

2. posmā  tika piedāvāti dažādi jautājumi / uzdevumi par sasniegumiem Latvijas vēsturē un kultūrā (slavenie cilvēki, sasniegumi), par Latvijas ģeogrāfiju (skaistākās vietas) angļu valodā (digitāla spēle);

3. posmā bija uzdevums  izgatavot apsveikuma kartīti “Daudz laimes, Latvija!” vācu valodā, izmantojot dotos materiālus;

4 . posmā audzēkņi prezentēja iepriekš sagatavoto prezentāciju angļu valodā. Bija jāizveido gida stāstījums par Latviju pēc dotā plāna.

Konkursā piedalījās 5 komandas un mūsu audzēkņi ieguva 2.vietu!

Apsveicam!

Paldies mūsu audzēkņiem un skolotājiem - Marikai Stagoršnei (3-04 gr.,angļu valodas skolotāja Natālija Andrejeva), Valērijai Kižlo (2-03.gr., angļu valodas skolotāja Nataļja Golubeva), Karīnai Lukjanskai (2-04 gr., angļu valodas skolotāja Nataļja Golubeva,vācu valodas skolotāja Natālija Andrejeva) un Konstantīnam Kurmakajevam (2-04 gr., angļu valodas skolotāja Nataļja Golubeva,vācu valodas skolotāja Natālija Andrejeva) par iegūto 2.vietu un par mūsu tehnikuma popularizēšanu pilsētas mērogā. Arī paldies angļu valodas skolotājam Oļegam Ostrovskim.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja Natālija Andrejeva 
« atpakaļ