Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus + mācību prakse Igaunijā

17.11.2023
    

Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas pieci topošie automehāniķi no 29. oktobra līdz 17. novembrim stažējās mācību praksē Tallinā. Jaunieši praksi apguva uzņēmumos “Automed” un “Ideal Auto”.

Praktikanti veica: transportlīdzekļu apskati; eļļas, gaisa un degvielas filtru nomaiņu; bremžu sistēmas pārbaudi un remontu, bremžu kluču un bremžu vadu nodiluma un bojājumu pārbaudi; riteņu balansēšanu un riepu remontu u.c. darbus. Paralēli šiem darbiem, tika veikta pakalpojumu uzskaite. Jaunieši nostiprināja esošās zināšanas un prasmes darbā ar elektroinstrumentiem un specializēto aprīkojumu. Kā atzina paši praktikanti- uzņēmumi lielu uzmanību pievērsa drošības protokolam un kārtībai. Tas bija darbs komandā, ciešā sadarbībā ar pieredzējušiem mehāniķiem un tehniķiem, izprotot sadarbības darba vides dinamiku.

Brīvajā laikā jaunieši  iepazina UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļauto Tallinas vēsturisko centru. Tā ir Ziemeļeiropā vislabāk saglabājusies viduslaiku pilsēta ar tikai tai piemītošo arhitektūru. Kopā ar atbalstošās organizācijas pārstāvi Karenu Sukiasjanu jaunieši apmeklēja Somijas galvaspilsētu Helsinkus, apmeklējot Doma katedrāli, Baznīcu klintīs, Senāta laukumu un citus populārus apskates objektus.
 
Informāciju sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa  
« atpakaļ