Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Mazo būvnieku skoliņas nodarbības Daugavpils pilsētas pirmsskolas un sākumskolas izglītības iestādēs

30.11.2023
 
Stāstīt par cilvēcei nepieciešamām un svarīgām profesijām vienmēr ir aktuāli un noderīgi, it īpaši jaunajai paaudzei, kurai vēl ir laiks izvēlēties sev piemērotu darbošanās veidu. Ir neieciešams paplašināt bērnu izpratni par profesiju pasauli, to daudzveidību un stāstīt par darba specifiku.

Tāpēc Latgales Industriālais tehnikums novembrī organizēja nodarbības pirmsskolas un sākumskolas bērniem Mazo būvnieku skolas ietvaros, lai informētu un popularizētu būvniecības jomas profesijas.

Nodarbību laikā, noskatoties multfilmu par trīs sivēntiņiem, bērniem bija iespēja apzināt, ka stiprākām un drošākām mājām ir jāvelta vairāk laika un jāizmanto izturīgākie materiāli. Ar bērniem tika apspriestas prasmes un speciālisti, kuri nepieciešami, būvējot māju. Tā kā būvniecības nozarē ir daudz dažādu risku, akcents tika likts uz drošības noteikumu ievērošanu un darba apģērbu. Tika izskatīti būvniecības instrumenti un transports, kurš tiek iesaistīts būvniecības procesā.

Lai nostiprinātu zināšanas, nodarbības beigās bērni būvēja savas mājiņas no koka un no plastmasas stienīšiem, sadarbojoties komandās – svarīgas prasmes strādājot būvniecībā.

Paldies Daugavpils pilsētas 29. poļu pirmsskolas izglītības iestādei, Daugavpils pilsētas 29. poļu pirmsskolas izglītības iestādei, Daugavpils 24. pirmsskolas izglītības iestādei, Daugavpils 12. pirmsskolas izglītības iestādei un Daugavpils Valstspilsetas vidusskolai par uzņemšanu un sadarbību!

Fotogalerija

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Darja Maļinovska

« atpakaļ