Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Jaunieši atgriezušies no prakses Milānā

02.12.2023
 


Erasmus+ programmas ietvaros Arhitektūras un dizaina nodaļas pieci topošie interjera dizaineri no 13. novembra līdz 2. decembrim stažējās mācību praksē Itālijā, Milānā. Kopā ar izglītojamajiem uz praksi devās pavadošā persona, profesionālās izglītības skolotāja Jeļena Trofimova.

Izglītojamie praksē stažējās vadošajā flīžu ražošanas uzņēmumā “Sognando Casa” ar mērķi apgūt praktiskas zināšanas dizaina jomā. Prakses laikā dalībnieki apvienoja teorētiskās zināšanas, kas iegūtas tehnikumā ar starptautisku praktiskā darba pieredzi dažādās profesionālajās jomās. Papildus praktiskajai darba pieredzei projekts bija vērsts uz neformālo mācīšanos, sociālo prasmju attīstību.

Sognando Casa Ofisā topošie dizaineri veidoja rasējumus AutoCAD programmā, izstrādāja viesu namu interjera projektus, aizpildīja mēbeļu un apdares materiālu specifikācijas tabulas. Prakses gaitā jaunieši  iepazinās arī ar dokumentu un rēķinu šķirošanas un arhivēšanas procesu.

Prakses galvenās fokusa jomas bija sekojošas –  tehnisko rasējumu, tabulu un vienkāršu skiču lasīšana, darbs ar tehnisko dokumentāciju un normatīvajiem dokumentiem, CAD tehnoloģiju pamati un to pielietošana praksē. Praktikantiem sadarbojieties ar citiem, bija jānosaka termiņi un budžeti, kā arī jārisina radušās problēmas. Tika attīstīta spēja analizēt datus un piedāvāt radošus risinājumus.

Prakses laikā mūsu izglītojamie piedalījās meistarklasē, kuru vadīja arhitekte un dizainere Viktorija Jakovļeva no Latvijas. Viņa dalījās interesantās un noderīgās idejās, kā attīstīt interjera dizaineriem radošo domāšanu, vērošanu un iztēli. Viktorija studē un strādā Milānā un labprāt dalījās ar mums savā pieredzē un zināšanās dizaina, mākslas un kultūras jomā Itālijā.

Brīvajā laikā projekta dalībnieki iepazinās ar Milānas populārākajiem tūrisma objektiem – Milānas katedrāli Duomo un tā muzeju, Santa María presso San Satiro baznīcu, Leonardo da Vinči pieminekli. Milānas vēstures un kultūras izzināšanai tika apmeklēti mākslas muzeji - Modernās mākslas muzejs del Novecento, Dizaina un arhitektūras muzejs Triennāle. Bija arī lieliska iespēja apmeklēt Venēciju un izzināt tās kultūras mantojumu – Dodžu pili, Svētā Marka laukumu un baziliku u.c.
 
Paldies partneriem no Itālijas Evolvo par silto uzņemšanu. Profesionālajā, lingvistiskajā un sociālajā procesā iegūtās kompetences uzlabos praktikantu nodarbinātību vietējā un starptautiskajos darba tirgos.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Pavadošā persona, profesionālās izglītības skolotāja Jeļena Trofimova
    
« atpakaļ