Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus + mācību prakse Portugālē

08.12.2023
 


Projekta ietvaros Būvniecības nodaļas divi topošie apdares darbu tehniķi, Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju nodaļas trīs topošie inženiersistēmu būvtehniķi, Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas trīs topošie smago spēkratu mehāniķi no 2023.gada 19. novembra līdz 8. decembrim mācību praksē stažējas Portugālē, pilsētā Braga. Kopā ar jauniešiem devās profesionālās izglītības skolotāja, pavadošā persona Tatjana Cveka. 

Erasmus+ prakses mērķis bija palīdzēt jauniešiem iepazīties  ar prasībām Eiropas Savienības darba tirgū, sniegt iespēju attīstīt viņu prasmes, tajā skaitā valodas prasmes un uzlabot izpratni par ekonomisko un sociālo kultūru, iegūt darba pieredzi.

Topošie apdares darbu tehniķi stažējās “CS Construtora” uzņēmumā, piedalījās renovācijas darbos Bragas pilsētas centra vēsturiskajā ēkā. Prakses laikā mūsu izglītojamajiem bija sniegts atbalsts no uzņēmuma puses un dota iespēja strādāt būvlaukumā, vērot darbu procesu, kā arī pielietot savas zināšanas vispārceltnieciskos darbos - šuvju tīrīšana, šuvju aizpildīšana ar javu, kravu pārvietošana, darba vietas sakopšana pirms logu sistēmas uzstādīšanas atbilstoši būvprojektam.

Topošie inženiersistēmu būvtehniķi stažējās “Assiscávado, Lda” uzņēmumā, piedaloties būvdarbos Bragas pilsētas centra vēsturiskajā ēkā. Prakses laikā mūsu izglītojamajiem bija sniegts atbalsts no uzņēmuma puses un dota iespēja strādāt būvlaukumā, vērot darbu procesu, kā arī pielietot savas zināšanas kanalizācijas sistēmas montāžas darbos, palīgdarbos, ugunsdzēsības sistēmas sakārtošanas darbos. 

Topošie smago spēkratu mehāniķi stažējās “Heavy Auto - Reparações Automóveis, Unip. Lda” uzņēmumā. Prakses laikā mūsu izglītojamajiem bija sniegts atbalsts no uzņēmuma puses un dota iespēja veikt smago spēkratu motoru apkopi, riepu montāžu, eļļas cauruļu nomaiņu, u.c. darbus.

Brīvajā laikā tika apmeklētas populārākās tūrisma apskates vietas Bragā, Lisabonā, Porto un Fatimā ( “Hieronima jeb Žeronimuša klosteris”, “Belemas tornis”, svētvieta “Fatimas sanktuārijs”, svētvieta Bragā “Bonžezuša du Monte kalvārija (Bom Jesus do Monte)”, katoļu baznīca Sameiro “Sanctuary of Our Lady of Sameiro”, katoļu baznīca Viana do Castelo “Sanctuary of the Sacred Heart of Jesus / Mount of Santa Luzia” u.c.).

Prakses laikā, atbilstošās profesijas un kvalifikācijas jomai, bija sasniegts galvenais rezultāts – iegūtas jaunas zināšanas, prasmes un kompetences, paplašināts redzesloks, uzlabota prasme komunicēt ar kolēģiem darba vietā, pildot darba uzdevumus.

Mobilitātes gaisotne bija ļoti labvēlīga, īpaši pateicamies par viesmīlību un īstenotajām aktivitātēm koordinatoram un sadarbības partnerim “Bragamob” Bragā, Portugālē.

 
 
Informāciju sagatavoja: Pavadošā persona, profesionālās izglītības skolotāja Tatjana Cveka
    
« atpakaļ