Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

PoVE Water Scale-Up starptautiskā koordinatoru vizīte Tallinā

11.01.2024
 

   

2023.g. no 12. līdz 15.decembrim projektu koordinatore Viktorija Baranovska un profesionālās izglītības skolotājs Nikolajs Tukišs piedalījās Erasmus+ Profesionālās izcilības ūdens platformas projekta (PoVE Water Scale-Up)  starptautiskās koordinatoru darba grupas vizītē Tallinā, lai uzzinātu no Baltijas Profesionālās izcilības centra Igaunijas partnera par labās prakses pieredzi –  kā universitātes, profesionālās izglītības iestādes, reģionālās iestādes un ūdens nozares uzņēmumi un institūcijas sadarbojas, lai nodrošinātu, ka ūdens nozarei ir kvalificēti darbinieki, kas šai nozarei tik ļoti nepieciešami.

Trīs dienu laikā dalībnieki pulcējās grupās, lai apspriestu projektā izvirzītās vajadzības, lai izpētītu reģionālās iespējas un noteiktu uzdevumus turpmākajām darbībām projekta mērķu sasniegšanai. Tikšanās laikā bija iespēja apmeklēt TTK Lietišķo zinātņu universitāti, kur tika novadīta sesija  “Atgriezenisko saišu un savstarpējā mācību procesa recenzēšana”. Partneris KataPult no Nīderlandes iepazīstināja ar salīdzinošās pārskatīšanas modeli, kas tika izmantots darba grupās, lai iegūtu skaidru redzējumu par to, kā dalībnieki vēlas veidot sadarbību ar saviem partneriem. Tika organizēta arī ekskursija pa universitātes telpām un laboratorijām. Savukārt par aizraujošāko mirkli Igaunijas Jūras muzejā viennozīmīgi kļuva pirms II Pasaules kara būvētās un pilnībā saglabājušās zemūdenes Lembit apmeklējums.

Nākamajā dienā grupa devās uz Jervas tehnikumu (Järvamaa Kutsehariduskeskus), kur dažādi partneri un uzņēmēji prezentēja savu redzējumu par inovācijām industrijā, savukārt tehnikuma audzēkņi dalījās savā Erasmus+ pieredzē un panākumos starptautiskajos konkursos. Pēc prezentācijām dalībnieki apsprieda izvirzītās vajadzības, lai noteiktu kopīgo apmācības bāzi un izpētītu reģionālās iespējas. Pašlaik partneri aktīvi sadarbojas internacionalizācijas stratēģijas izstrādē un materiālu digitalizācijā.

Tika apmeklēta Igaunijas Ūdenssaimniecības asociācija (EVEL) un lielākais Igaunijas ūdensapgādes uzņēmums - Tallina Vesi, kas piedāvā ūdensapgādes, notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumus. Tika prezentēts tā pārvaldības modelis un novadītas ekskursijas, kas ļāva ieskatīties ikdienas darba vidē.

Tas bija vēl viens iedvesmojošs pasākums PoVE Water projekta veiksmīgai realizācijai!


Fotogalerija

Informāciju sagatavoja projektu koordinatore V. Baranovska

 

 

« atpakaļ