Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Viesi no Vācijas apmeklē Latgales Industriālo tehnikumu

23.01.2024
 

Vizītes laikā visiem tika piedāvāta iespēja iepazīties ar tehnikuma izglītības programmām un struktūru, kā arī piedalīties diskusijās ar pedagogiem. Viesus iepazīstināja ar Latvijas izglītības sistēmu, skaidrojot, ka Latgales Industriālais Tehnikums ir viena no vadošajām izglītības iestādēm reģionā, piedāvājot plašu specialitāšu klāstu.

Ekskursijas laikā viesi aktīvi piedalījās diskusijās ar tehnikuma pedagogiem par metodiskajām pieejām mācību procesā. Viņi izteica interesi par to, kā tiek īstenotas prakses un kā tiek integrētas teorētiskās zināšanas ar praktiskajām iemaņām. Tehnikuma pārstāvji norādīja uz inovatīvajām pieejām, kas ļauj izglītojamajiem ne tikai apgūt teorētiskās zināšanas, bet arī piedalīties reālos projektos un risināt problēmas, ar kurām viņi sastapsies darba tirgū.

Vizītes noslēgumā viesi atzina, ka šī pieredze papildinājusi viņu izpratni par profesionālās izglītības sistēmu Latvijā un viņi jutās pozitīvi pārsteigti par augsto materiāltehnisko nodrošinājumu tehnikumā.

Informāciju sagatavoja

Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

 

« atpakaļ