Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2024 prasmju konkursu "Flīzēšana" un "Krāsošana un dekoratīvā apdare" pusfināli

08.02.2024
 

8.februārī Latgales Industriālajā tehnikumā norisinājās nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2024 prasmju konkursu „Flīzēšana” un „Krāsošana un dekoratīvā apdare” pusfināli. Konkursa mērķi ir sekmēt profesionālās izglītības attīstību Latvijā, veicināt sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm, motivēt profesionālās izglītības iestāžu audzēkņus profesionāli pilnveidoties un attīstīt savu konkurētspēju, kā arī novērtēt profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu prasmes un iemaņas izvēlētajā profesijā un noskaidrot labākos kandidātus dalībai nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2024.

Abi konkursi pulcēja 16 konkursantus no 7 profesionālās izglītības iestādēm Latvijā. Jelgavas tehnikuma, Liepājas Valsts tehnikuma, Rīgas Celtniecības koledžas, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, kā arī mūsu tehnikuma komandas piedalījās abos konkursos. Rīgas Mākslas un mediju tehnikums tika pārstāvēts konkursā „Krāsošana un dekoratīvā apdare” un Saldus tehnikuma audzēknis piedalījās konkursā „Flīzēšana”.

Atklāšanas ceremonijā konkursantus uzrunāja, uzmundrināja un iedrošināja konkursu Rīcības komitejas loceklis Valts Jirgensons, vērtēšanas komisijas priekšsēdētāji Kristīne Gulbe un Toms Kreislers. Konkursu ilgums bija 6 stundas. Konkursa „Krāsošana un dekoratīvā apdare” darba uzdevuma izpildes rezultātā tika izpildīta celtniecības objekta pēdējā fāze – atsevišķas sienu virsmas noklāšana ar nobeiguma kārtas krāsojuma sistēmu. Konkursantiem bija nepieciešams realizēt tehnisko krāsojuma sistēmas zīmējumu un veikt krāsošanas darbus atbilstoši darba uzdevuma norādījumiem. Savukārt konkursa „Flīzēšana” darba uzdevumā bija nepieciešams veikt flīzēšanas darbus uz ģipškartona loksnes atbilstoši rasējuma prasībām.

Konkursa rezultātus vērtēja Vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs - eksperts, kurš izstrādājis Konkursa darba uzdevumu un Vērtēšanas komisijas locekļi - konkursantus pavadošie izglītības iestāžu pedagogi, kuri ir piedalījušies VIAA (Valsts izglītības attīstības aģentūra) mācībās par konkursa uzdevumu vērtēšanu. Konkursa „Krāsošana un dekoratīvā apdare” vairākumam konkursantu sagādāja grūtības precīzi ieturēt krāsošanas virzienu un uzklāt krāsu, izmantojot otu, tā, lai nebūtu palikušas otas pieskārienu pēdas. Savukārt konkursā „Flīzēšana” konkursantiem nebija viegli sasniegt flīžu griezuma kvalitāti un izpildīt visu uzdevumu pilnā apjomā. Tikai mūsu tehnikuma komandas pārstāvis Vladimirs Vaņkovs (3-15 gr.) spēja iekļauties uzdevuma izpildei paredzētajā laikā. Abos konkursos visiem konkursantiem bija labi sakārtotas darba vietas un ievērotas darba aizsardzības prasības.

Paldies LIT Būvniecības nodaļas audzēkņiem un skolotājiem par pusfinālu darba uzdevumu izpildei atbilstoši aprīkotu katra konkursanta darba vietu izveidi! Paldies konkursa darbnīcu vadītājiem un viņu palīgiem! Paldies 3-15 gr. audzēkņiem – Kristīnai Lunei („Krāsošana un dekoratīvā apdare”), Anastasijai Vasilovičai un Vladimiram Vaņkovam („Flīzēšana”) - par dalību konkursā un skolotājiem, kuri audzēkņus sagatavoja: Edgaram Ļehovam un Innai Kolužai! Gaidām abu SkillsLatvia 2024 prasmju konkursu pusfinālu rezultātus, kurus VIAA paziņos nākamnedēļ, un ceram, ka abas mūsu tehnikuma komandas piedalīsies nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2024 finālā!


Fotogalerija

Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

« atpakaļ