Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Celtnieku brančs

15.02.2024
 

2024. gada 15. februārī Latgales Industriālajā tehnikumā (LIT) tika organizēts seminārs būvniekiem, būvniecības nozares speciālistiem, pedagogiem un izglītojamajiem – “Celtnieku brančs”.
Seminārs notika ar mērķi pilnveidot pedagogu, izglītojamo un būvniecības nozares speciālistu profesionālās zināšanas par SIA „Knauf” FireWin – ugunsdrošības risinājumiem, ka arī SIA „Knauf” sauso būvi.
Seminārā uzstājās FireWin produktu grupas vadītājs Kristaps Puļķis, kurš stāstīja par vienu no pamatprasībām būvēm - ugunsdrošību. Tā paredz, ka būves ir jāprojektē un jābūvē tā, lai ugunsgrēka izcelšanās gadījumā:
  • tās noteiktu laiku saglabātu nestspēju;
  • ierobežotu uguns un dūmu izraisīšanos un izplatīšanos būvē;
  • neradītu uguns izplatīšanās draudus blakusesošajām būvēm;
  • būvēs esošie cilvēki varētu pamest būves vai tikt izglābti citādi;
  • ņemtu vērā glābšanas komandu drošību.

Seminārā tika apspriesti jautājumi par ugunsaizsardzības sistēmām: aktīvo un pasīvo, dalīšanu ugunsdrošības nodalījumos, ugunsdrošības regulējumu, būvju ugunsdrošības parametriem u.c. Semināra dalībnieki diskutēja par FireWin produktu klāstu - norobežojošās konstrukcijas, nesošās konstrukcijas, ugunsaizsardzības blīvējumi, lineāro šuvju ugunsaizsardzības blīvējumi – un to sertifikāciju, arī dažādiem nestandarta risinājumiem: atvērumi ugunsdrošās starpsienās, šahtu sienās u.c. Kristaps Puļķis uzsvēra, ka būvkonstrukciju ugunsizturību nosaka testējot, aprēķinot vai arī apvienojot testēšanu ar aprēķiniem.

Savukārt, SIA „Knauf” tirdzniecības pārstāvis Ģirts Kampars pastāstīja par „Knauf” uzņēmuma vēsturi, ģipša plākšņu ražošanu Latvijā un izskaidroja, ar ko Knauf ražotās ģipša plāksnes atšķiras no citu ražotāju ģipša plāksnēm. Tika apspriesti jautājumi par ģipša plākšņu izvēli, to pielietojumu, uzglabāšanu, apstrādi un montāžu. Katrs semināra dalībnieks saņēma Knauf produktu katalogu (Sausā būve), sešus sistēmbukletus par dažādām Knauf Sausās būves sistēmām (ar sistēmu pārskatiem, datiem plānošanai, montāžas shēmām u.c), kā arī Knauf Q1-Q4 virsmu sagatavošanas metodikas bukletu „Špaktelēšana” ar vairākām sadaļām: virsmas kvalitāte, pamatnes un virsmas sagatavošana, gruntēšana, instrumenti un piederumi, praktiskie darbi, padomi u.c.
Paldies semināra vadītājiem par sadarbību! Gaidīsim nākamo „Celtnieku branča” semināru, kurš notiks 22. februārī!



Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

« atpakaļ