Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2024 prasmju konkursu "Sausā būve un apdare" un "Ūdens meistars" pusfināli

27.02.2024
 

27.februārī Rīgas Celtniecības koledžā norisinājās nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2024 prasmju konkursu „Sausā būve un apdare” un „Ūdens meistars” pusfināli. Konkursa mērķi ir sekmēt profesionālās izglītības attīstību Latvijā, veicināt sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm, motivēt profesionālās izglītības iestāžu audzēkņus profesionāli pilnveidoties un celt savu konkurētspēju, kā arī novērtēt profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu prasmes un iemaņas izvēlētajā profesijā un noskaidrot labākos kandidātus dalībai nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2024. Konkursa „Sausā būve un apdare” pirmo 4 vietu ieguvēji iegūst tiesības piedalīties VIAA organizētajā nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2024. Savukārt konkursa „Ūdens meistars” pirmo 5 vietu ieguvēji iegūst tiesības piedalīties VIAA organizētajā nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2024.

Konkursu ilgums bija 6 stundas. Konkursa „Ūdensmeistars” darba uzdevuma rezultātā atbilstoši rasējumā dotajiem izmēriem tika izbūvētas kanalizācijas sistēma, aukstā un karstā ūdensvada sistēma. Konkursantiem bija jāuzstāda santehnika atbilstoši rasējumā dotajiem izmēriem, kā arī tika veikta hidrauliskā pārbaude. Arī konkursa „Sausā būve un apdare” konkursantiem bija jāstrādā, vadoties pēc zīmējuma/rasējuma, tā izmēriem un dotajām instrukcijām. Darba uzdevuma rezultāts ir telpiska sausās būves konstrukcija, kas sastāv no starpsienām ar izmēriem atbilstoši tehniskajam zīmējumam. Konkursantiem bija jāmontē konstrukcijas karkass, kuram jāatbilst vertikālā un horizontālā līmeņa prasībām un izmēriem, jāveic izolācijas minerālvates iestrāde, siena jāapšuj ar ģipša plāksnēm un divas plaknes, atbilstoši darba uzdevumam, ir jāšpaktelē ar nobeiguma špakteli.

Konkursa rezultātus vērtēja Vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs - eksperts, kurš izstrādājis Konkursa darba uzdevumu un Vērtēšanas komisijas locekļi - konkursantus pavadošie izglītības iestāžu pedagogi, kuri ir piedalījušies VIAA (Valsts izglītības attīstības aģentūra) mācībās par konkursa uzdevumu vērtēšanu.

Konkursā „Sausā būve un apdare” mūsu tehnikumu pārstāvēja gr. 2-15 audzēknis Dilans Ļebedevs, bet konkursā „Ūdensmeistars” bija divas komandas:

1. Pāvels Grigorjevs (gr. 2-23) un Vladislavs Šajevskis (gr. 4-23)
2. Romans Činikailo (gr. 2-23) un Deniss Andruļs (gr. 2-23)

Paldies audzēkņiem par dalību konkursā un skolotājiem, kuri audzēkņus sagatavoja: Sergejam Lukjanskim, Normundam Bulim un Nikolajam Tukišam! Gaidām abu SkillsLatvia 2024 prasmju konkursu pusfinālu rezultātus, kurus VIAA paziņos nākamnedēļ, un ceram, ka abu konkursu mūsu tehnikuma komandas piedalīsies nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2024 finālā!

Fotogalerija

Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

« atpakaļ