Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Scania apmācības pedagogiem un audzēkņiem

29.02.2024
 

29.02.2024. notika SCANIA apmācības Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas 8 pedagogiem un 20 izglītojamajiem.

Scania Latvia SIA personāla vadītāja un Baltijas akadēmijas mācību koordinatore Laila Pērkone klātesošos iepazīstināja ar Scania attīstību pasaulē un Latvijā. Uzzinājām, ka Scania ir pasaules vadošais pārvadājumu nodrošinātājs, tostarp kravas automašīnu un autobusu pārvadājumiem, kā arī citu, ar pārvadājumiem saistīto pakalpojumu nodrošinātājs. Scania piedāvā transportlīdzekļu finansēšanas, apdrošināšanas un nomas pakalpojumus, lai klienti varētu koncentrēties uz savu pamatdarbību. Jauniešus ieinteresēja iespēja iegūt informāciju par praksi uzņēmumā, darba iespējām, atzinīgi novērtējot piedāvājumu papildināt savas zināšanas un prasmes apmācību klasē un e-mācību vietnē.

Apmācību turpinājumā Baltijas mācību programmu treneris Mārtiņš Andersons stāstīja par priekšrocībām, kādas rada tehniskā servisa digitalizācija. Lekcijas laikā tika izklāstīti vairāki digitālie risinājumi, kuri atvieglo kravas transporta procesus, nodrošinot gan uzņēmuma darbības efektivitāti, gan klientu apmierinātību. Piemēram, tiek apspriesti tehniskās apkopes datu analīzes rīki, kas ļauj izmantot tehnoloģijas, lai prognozētu transportlīdzekļa apkopes vajadzības un novērstu iespējamās kļūdas pirms tās kļūst par problēmu.

Skolotājus ieinteresēja elektromobiļu attīstība nākotnē. Scania ir apņēmusies aktīvi risināt klimata pārmaiņu izraisītās problēmas un transporta radīto ietekmi uz vidi. Šajā kontekstā uzņēmums strādā pie jaunu, videi draudzīgu transportlīdzekļu izstrādes un ražošanas, kas varētu samazināt oglekļa emisijas un uzlabot gaisa kvalitāti pilsētās. Līdz ar elektromobiļu ieviešanu tiek veikti plaši pasākumi, lai izveidotu infrastruktūru un risinātu ar elektromobiļu izmantošanu saistītās problēmas. Šī lekcija skaidri uzsvēra uzņēmuma apņemšanos rast ilgtspējīgus un inovatīvus risinājumus, kas ne tikai atbilst mūsdienu vajadzībām, bet arī veicina videi draudzīgu transportu un ilgtspējīgu attīstību kopumā.

Apmācību izskaņā Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas pedagogi un Scania vienojās, ka ir nepieciešams sadarbības līgums starp Latgales Industriālo tehnikumu un Scania. Sadarbības līgums varētu sniegt abpusēju ieguvumu, ļaujot gūt jauniešiem un pedagogiem praktisku pieredzi uzņēmumā, savukārt, Scania paplašinātos iespēja atrast un attīstīt talantus, kas spēj risināt nozares izaicinājumus un veicināt uzņēmuma attīstību.

Paldies Lailai Pērkonei un Mārtiņam Andersonam par labvēlīgo atmosfēru, interesantajām mācībām!
Sagatavoja Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

« atpakaļ