Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Celtnieku brančs

06.03.2024
 

2024. gada 6. martā Latgales Industriālajā tehnikumā (LIT) tika organizēts seminārs būvniekiem, būvniecības nozares speciālistiem, pedagogiem un izglītojamajiem – “Celtnieku brančs”.

Seminārs notika ar mērķi pilnveidot profesionālās zināšanas par Kiilto grīdas līdzinātājiem vannas istabām, dzīvojamajām telpām un mitro telpu flīzēšanu, kā arī Kiilto hidroizolācijas sistēmām un hermētiķiem.

Seminārā uzstājās SIA „Kiilto Latvija” Pārdošanas vadītājs Mārcis Kalniņš, kurš stāstīja par Kiilto produktu sistēmām: hidroizolāciju, izlīdzinošajām javām, špaktelēm, līmēm un hermētiķiem.

Kiilto ir Somijas ķīmijas uzņēmums, kurš tika dibināts 1919.gadā. Tas ir ģimenei piederošs uzņēmums - visu šo gadu laikā tā darbība ir bijusi vienas ģimenes rokās. Uzņēmums darbojas 9 valstīs un tā uzņēmējdarbības profils ir adhezīvu un saistīto produktu izstrāde, ražošana un tirdzniecība.

Mārcis Kalniņš izstāstīja par grīdas izlīdzinātājiem, piemēram, unikālo KESTONIT TERMO – šķiedras saturošs lejams izlīdzinošais maisījums grīdām ar zemgrīdas apkures sistēmām, kurās izmanto siltā ūdens caurules vai elektriskus sildīšanas kabeļus, sienu aizpildītājiem un špaktelēšanas materiāliem – sausām telpām (pamatojoties uz līmējošu savienojošu vielu) un gan mitrām, gan sausām telpām (cementa bāze), stūru stiprināšanas lentām, gataviem stiprinājumiem izvadiem, stūriem, trapiem, kā arī cauruļu un stūru hermetizāciju, flīžu līmēm un šuvošanas pildvielām. Tika demonstrēti gan špakteļu paraugi, gan video par špakteļu un hidroizolācijas pielietošanu un iestrādi. Semināra dalībniekiem tika stāstīts par špakteļu ieklāšanas slāņa biezumu, patēriņu, iestrādes un nožūšanas laiku utt. Mārcis Kalniņš uzsvēra, ka ir stingri jāievēro ražotāja ieteikumi pareizai špakteles vai izlīdzinošā maisījuma uzklāšanai.

SIA „Kiilto Latvija” Tirdzniecības pārstāvis Kaspars Šulcs demonstrēja grīdas līdzinātāja iestrādi dažādos biezumos, hermētiķa saķeri un plastiskumu.

Paldies semināra vadītājiem par sadarbību un semināra dalībniekiem par dalīšanos pieredzē!


Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs
« atpakaļ