Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pieredzes bagātas trīs nedēļas Itālijā

23.03.2024
 


Astoņi projekta dalībnieki kopā ar pavadošo personu Ņinu Šuksti no 4. marta līdz 23. martam mācību praksē stažējās Itālijas ziemeļos - mazajā pilsētiņā Conegliano.  

Prakses laikā audzēkņiem bija iespēja iegūt pieredzi un pilnveidot savas profesionālās prasmes darba vietās gan uzņēmumos, gan arhitektu birojos, gan apkalpojot fermeru saimniecības blakus esošajos ciematos. Īpašs prieks par tiem jauniešiem, kuri pirmās prakses laikā uzdrošinājās iziet ārpus sava komforta zonas un gatavi papildināt zināšanas ārzemēs.

Topošie automehāniķi praksi apguva uzņēmumos “Autogiada S.R.L.” un “Gidauto S.R.L.”, topošie inženiersistēmu būvtehniķi – “enGie studio di Giacomo Buzzo Contin” un “HAVIVA S.R.L.”, topošie arhitektūras tehniķi  - “Architecniko Design SRL” un “D-RECTA S.R.L.”.

Audzēkņi apguva ne tikai jaunas darba tehnoloģijas un metodes un atšķirīgu darba vidi, bet arī kļuva patstāvīgāki un drosmīgāki. Pirmajās dienās mācījās orientēties pilsētā, izmatot vietējo sabiedrisko transportu un prezentēt sevi darba vietā angļu valodā. Katram tas bija liels izaicinājums.

Brīvajā laikā  izglītojamie daudz ceļoja un staigāja, lai vairāk uzzinātu par Itālijas kultūru un vēsturi. Apmeklēja Castello de Conegliano (Conegliano pili). Tas bija kā ceļojums laikā, atklājot viduslaiku celiņus un no pils torņa apskatot visu pilsētu kā uz plauksta. Apmeklēja arī lauksaimniecības augstskolu, kura ir slavena ar Itālijas bagātām vīna tradīcijām, vīnogu dārziem un vīna darītavu. Ar vilcienu aizbrauca uz Treviso pilsētu, kur pastaigājās pa kanāliem no senā lauku tirgus laukuma līdz vecpilsētai, kā arī iepazinās ar vietējo kultūru un baudīja īpašu gardu ēdienu un dzērienu izlasi.

Visvairāk emociju palika pēc Venēcijas pilsētas apmeklēšanas, kurā audzēkņi apskatīja populārākos tūristu apskates objektus.

Projekts Erasmus+ deva iespēju gūt neaizmirstamu pieredzi un iespaidus. Paldies partneriem no Itālijas CSA (Centro Servizi Associati) centram par uzņemšanu un mācību prakses vietas nodrošināšanu.
 
 
Informāciju sagatavoja: pavadošā persona, vispārējās izglītības skolotāja Ņina Šukste 
« atpakaļ