Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Iedvesmojoša Erasmus+ prakse Polijā

31.03.2024
 
Marta sākumā 8 izglītojamie angļu valodas skolotāja Oļega Ostrovska pavadībā devās darba praksē Erasmus+ programmas projekta ietvaros un Poliju, Krakovu. Triju nedēļu garumā arhitektūras tehniķe, trīs interjera dizainera asistentes, divi apdares darbu tehniķi un divi siltumapgādes un apkures sistēmu tehniķi pārņēma vietējo profesionāļu pieredzi un iepazinās ar Polijas kultūru.

Arhitektūras tehniķe pilnveidoja savas zināšanas AutoCAD programmā, pildot dažādas grūtības uzdevumus saistībā ar būvniecību un arhitektūru. Savukārt interjera dizainera asistentes veidoja bērnistabu un viesnīcu plānus un dizainu, apgūstot jaunas prasmes datorprogrammās, gan attīstot jau esošās iemaņas. Praktikantes atzina, ka bija ļoti interesanti salīdzināt un novērot starpību starp arhitektu un dizaineru darbu.

Apdares darbu tehniķi pārklāja griestus ar ģipškartona plāksnēm un noblīvēja flīžu šuves, kā arī veica demontāžas darbus. Turpretī siltumapgādes un apkures sistēmu tehniķi izmēģināja pavisam kaut ko jaunu, montējot siltās grīdas.  

Brīvajā laikā grupa apmeklēja Krakovas pilsētu un tās kultūrvēsturisko vietu daiļumu, muzejus – Polijas Aviācijas muzeju, laikmetīgās mākslas muzeju MOCAK. Neiztika bez ekskursijām uz Zakopane - “Polijas kalnu galvaspilsētu” un kaimiņpilsētu Katowice. Neticamu iespaidu atstāja Veličkas sāls raktuves - UNESCO Pasaules mantojums.

Dalībnieku gūtā pieredze, viennozīmīgi paliks atmiņā uz ilgu laiku:  
“Man ļoti patika un pēdējā dienā pat negribējās doties prom!”
“Man neizsakāmi patika projekts, un es vēlētos piedalīties vēlreiz.”
“Man ļoti patika šis projekts: es varēju apmeklēt citu valsti un strādāt savā specialitātē.”
“Es izbaudīju prakses vietu un pilsētu!”

Paldies partnerim Erasmus Krakow (Fundacja Instytut Pracy i Kariery) par aktīvu iesaistīšanos izglītojamo ikdienā un nenovērtējamu atbalstu veiksmīgas mobilitātes organizēšanā.

Informāciju sagatavoja: Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa 

    
« atpakaļ