Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Seminārs "Fasādes siltināšana"

16.04.2024
 

2024. gada 16. aprīlī Latgales Industriālajā tehnikumā tika organizēts seminārs būvniecības nozares speciālistiem un pedagogiem – “Fasādes siltināšana”.

Seminārs notika ar mērķi pilnveidot profesionālās zināšanas par Caparol un Rockwool fasāžu siltināšanas risinājumiem jaunām un renovējamām ēkām.

Seminārā uzstājās SIA DAW Baltica Projektu vadītājs Ģirts Karlivāns, kurš stāstīja par pazīstamāko profesionālo DAW - Deutsche Amphibolin-Werke von Robert Murjahn (1895. gadā Roberts Murjāns Ober-Ramštadē nodibināja uzņēmumu) – zīmolu „CAPAROL”. DAW uzņēmumam ir 120 gadu vēsture, 6000 darbinieku vairāk nekā 40 valstīs, ap 30 ražotnēm, un tas ir trešais lielākais krāsu ražotājs Eiropā. DAW Baltica 2016. gadā uzsāka sauso minerālo produktu ražošanu Latvijā. Tika atvērta jauna ražošanas līnija Salaspilī, un sākot ar 2017. gadu tieši Salaspilī atrodas arī Baltijas centrālais birojs. Rūpnīca Latvijā, ļauj ražot ne tikai konvencionālos produktus, bet arī izstrādāt individuālus tieši Baltijas tirgiem domātus produktus, piemēram, Caparol Dünaburg Mörtel un Caparol Mitau Putz (abus mūsu tehnikuma pedagogi un izglītojamie varēja izmēģināt praktiskajā nodarbībā 2023. gada 7. novembra kursu „Vēsturisko mūra sienu atjaunošanas principi” ietvaros). Ģirts Karlivāns stāstīja par siltināšanas sistēmas izvēles kritērijiem, toņu kartēm, demonstrēja attēlus ar pieļautām kļūdām un uzsvēra, ka pirms sistēmas un komponenšu izvēles ir jāsazinās ar SIA DAW Baltica, lai saņemtu kompetentu atbalstu, jo nekas nemaksā vairāk kā nepareizs risinājums. Tika analizēti CAPAROL siltināšanas sistēmas CAPATECT rādītāji: sistēmu raksturojošas īpašības, pielietošanas rekomendācijas, ugunsreakcijas klasifikācija, apdares iespēju palete u.c. Semināra dalībnieki diskutēja par ETICS siltināšanas sistēmu lietošanas stereotipiem, apdares bojājumiem, kas atkarīgi no ēkas atrašanas vietas, sistēmu iestrādes noteikumiem, korektu siltumizolācijas plātņu līmēšanu, dībeļu montāžas veidiem siltināšanas sistēmā un konstruktīvo mezglu risinājumiem.

SIA Rockwool Reģionālais menedžeris Māris Želvis pastāstīja par Rockwool grupu:

• pirmā akmens vates ražošana sākās Hedehusenē 1937. gadā, netālu no Kopenhāgenas,
• pasaulē vadošais inovatīvu produktu un sistēmu piegādātājs, pamatojoties uz akmens vates izstrādājumiem,
• vairāk par 12 000 darbinieku,
• pārdošanas vietas un rūpnīcas vairāk nekā 30 valstīs.

Tika uzsvērts, ka Rockwool piedāvā dažādas priekšrocības, tostarp ugunsdrošību un skaņas izolāciju. Tā kā šķiedras ir nedegošas, ar augstu kušanas punktu, pārsniedzot 1000 grādus C, Rockwool izolācijas materiāli darbojas kā uguns barjeras. Tās ugunsdrošās īpašības kavē uguns izplatīšanos, kas ir svarīgi cilvēku glābšanai ugunsgrēka laikā. Rockwool izolācija atgrūž ūdeni, puvumu, miltrasu un pelējumu, ieskaitot dažāda veida baktēriju augšanu. Rockwool saturs ir blīvs, tāpēc tās samazina gaisa plūsmu un skaņas viļņu pārraidi. Tika izskaidroti jautājumi par Rockwool produktu struktūru, Akmens un stikla vates pamatīpašību salīdzinājums, plākšņu iestrādāšanas īpatnības koka un metāla karkasā, Rockwool produkcijas iestrādāšanas piemēri un pieļaujamās kļūdas.

Paldies semināra vadītājiem par sadarbību un semināra dalībniekiem par aktīvu dalīšanos pieredzē!

Fotogalerija

Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs
« atpakaļ