Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Nāc mācīties Latgales Industriālajā tehnikumā! Uzņemšana 2024./2025.m.g.
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Iepazīstam Vidzemi kopā ar programmu “Latvijas skolas soma”

16.04.2024
 


Šī gada 16. aprīlī topošie 1., 2. un 3. kursa arhitektūras tehniķi, dizainera asistenti un arī autovirsbūvju remontatslēdznieki kopā ar skolotājām Natāliju Andrejevu, Nataļju Golubevu un Jelenu Trofimovu devās ekskursijā uz Āraišu ezerpils Arheoloģisko parku ‘’Āraiši’’ un Cēsu vēstures un mākslas muzeju, lai iepazītu ievērojamus arhitektūras objektus.

Cēsu Vēstures un mākslas muzeja teritorijā audzēkņi apmeklēja valsts nozīmes kultūras pieminekli - viduslaiku pili, uzzināja tās tapšanas vēsturi un daudzus faktus par sadzīvi viduslaikos. Ekskursijas laikā audzēkņiem bija iespēja iepazīties ar arhitektūras pieminekļiem, sajust vēsturi un pieskarties valsts kultūras vērtībām. Āraišu ezerpils arheoloģiskajā parkā jaunieši piedalījās komandas spēlē, izzinot ezerpils izcelšanas vēsturi, kā arī atklāja ezerpiliešu dzīves veidu un sadzīvi.

Liels paldies ikvienam par sirsnīgo uzņemšanu savās telpās, par daudzajiem interesantajiem faktiem, kuri sniedza izglītojamajiem vielu pārdomām par arhitektūras objektiem. Ikviens no mums, ekskursijas dalībniekiem, neapšaubāmi tika ļoti iedvesmots arī turpmāk doties mācību ekskursijās, lai pilnveidotu savas zināšanas gan profesionālajā jomā, gan  kultūras izzināšanā.
 
Fotogalerija

Informāciju sagatavoja vispārējās vidējās izglītības skolotāja Natālija Andrejeva 
« atpakaļ