Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Kopā ar Latvijas skolas somu uz Cēsu novadu

18.04.2024
 


Kāds ir teicis: cilvēks ir tik stiprs, cik labi viņš zina savas dzimtas un zemes vēsturi. Tam piekrīt mūsu tehnikuma topošie interjera dizaina asistenti (1-03 un 2-03 grupas), topošie automehāniķi (2-02a grupa) un topošie ēku būvtehniķi (3-35 grupa) un skolotājas Irina Abramova, Sigita Svēteņa, Marija Mukāne un Iveta Kriškijāne, un tāpēc agrā 18. aprīļa rītā ar SIA MIX Bus autobusu devās uz Latvijas austrumiem – Cēsu novadu, lai iepazītu Āraišu ezerpils Arheoloģisko parku un Cēsu pili.

Āraišu ezerpils jauniešus un skolotājas sagaidīja ar vēsu un apmākušos laiku. Tas nebija šķērslis, lai varētu doties iepazīt vēstures laikmetus, katram laikmetam raksturīgo, tā laika cilvēku paradumus prasmes un iemaņas. Savukārt, daudzi Cēsu pils vēstures noslēpumi, viesošanās krēslainajās pils telpās radīja priekšstatu par bruņinieku dzīvesveidu, viņu tradīcijām, domāšanas veidu. Vienkāršie ļaudis dzīvoja apkārt pilij un nodarbojās ar amatniecību, dārzeņu audzēšanu un bija ļoti svarīgs atbalsts bruņiniekiem. Jaunieši guva priekšstatu, kā ar dažādām nodarbēm tika attīstīta bruņinieku stratēģiskā domāšana, kas bija nepieciešama kara apstākļos, jo, kā zināms, Cēsu pili gribēja iekarot daudzi citu zemju valdnieki.

Šī bija ļoti aktīva, jautra, interesanta un izglītojoša diena gan izglītojamajiem, gan skolotājiem. Ar nepacietību gaidīsim nākošo ekskursiju!

Fotogalerija

Vispārējās vidējās izglītības skolotāja Iveta Kriškijāne

« atpakaļ