Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pie mums viesojās skolotāji no Portugāles un Lietuvas

19.04.2024
 
 
Erasmus+ projekta ietvaros no 15. līdz 19. aprīlim mūsu tehnikumā no Agrupamento de Escolas Madeira Torres vidusskolas (Portugāle) viesojās angļu valodas un informātikas skolotājas, kā arī vēlāk pievienojās no Vilniaus statybininkų rengimo centras (Lietuva) četri skolotāji, lai iepazītos ar tehnikumu un pārņemtu labās prakses pieredzi.

Viesi tikās ar tehnikuma direktori Ināru Ostrovsku, administrāciju un projektu nodaļas darbiniekiem. Tā bija interesanta un noderīga diskusija par aktualitātēm, kopīgo un atšķirīgo valstu izglītības sistēmās. Skolotājiem bija iespēja iepazīties ar mūsu vispārējās un profesionālās izglītības iestādes īstenotajām mācību programmām, materiāli tehnisko bāzi un mācību darba organizāciju. Profesionālās izglītības skolotājs Māris Ločmelis un Arhitektūras un dizaina nodaļas vadītāja Sigita Svēteņa noorganizēja meistarklasi un praktisko nodarbību, izglītības metodiķe Liene Briede novadīja lekciju par izglītības sistēmu Latvijā, angļu valodas skolotāja Ņina Šukste, latviešu valodas skolotāja Ārija Šumeiko un informātikas skolotāja Oksana Dembovska sagaidīja viesus savās mācību stundās, kur  skolotājas piedalījās stundu vērošanā, dalījās savstarpējā pieredzē par mācību stundas struktūru, plānošanu un vērtēšanu.

Mobilitātes brauciena laikā projekta dalībnieki apmeklēja ievērojamākās vietas mūsu pilsētā. Interesi raisīja jaunais Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” apbūves komplekss. Izdevās iepazīt ne tikai Daugavpils pilsētu, bet nedaudz apskatīt arī skaisto Latgales reģionu. Skolotājiem ļoti patika Daugavpilī pavadītais laiks. 
Kopā pārrunājām kopīgas nākotnes plānus, idejas un ceram uz ciešu sadarbību turpmāk.
 
 
Informāciju sagatavoja: Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
    
« atpakaļ