Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Vēstures nedēļa

10.05.2024
 
Latgales Industriālajā tehnikumā no 07.05. līdz 10.05. notika vēstures nedēļa. Nodrošinot mācību procesu vērstu uz kompetenču izglītību, arī vēstures nedēļas galvenie mērķi bija, izmantojot kritisko domāšanu, formulēt vēstures notikumu un personību ietekmi uz Latviju, raksturot attiecību un vēsturisko notikumu daudzveidību Eiropā. Vēstures nedēļas pasākumos aktīvi piedalījās visi tehnikuma 1. - 3.kursu izglītojamie.

Latvijā šogad 20 reizi bija iespēja kārtot Eiropas eksāmenu no 07.05. līdz 09.05. Šo eksāmenu organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar biedrību Eiropas Kustība Latvijā. Tehnikumā eksāmenu vadīja I. Kuņicka, kurā aktīvi piedalījās 2.-3.kursu audzēkņi, parādot augstus rādītājus, zinātkāri, izpratni un piederības sajūtu Latvijai un Eiropas Savienībai.

Vēstures nedēļas ietvaros  09.05.  izglītojamie piedalījās viktorīnā "Latvijas vēstures mirkļi", kuru organizēja un vadīja A Rižakova un N. Leončuka. Viktorīnā izglītojamajiem tika piedāvāti uzdevumi par Latvijas slavenām personībām, viņu darbības laiku un nodarbošanās veidu, par Latvijas valsts simboliem, prezidentiem, jaunlatviešiem u.c. Atbildot uz viktorīnas jautājumiem un iegūstot punktus, skolēni varēja pārbaudīt savas zināšanas par Latviju, vēsturiskajiem notikumiem un personībām, kuras veido mūsu valsts vēsturi. Šajā viktorīnā piedalījās 8 komandas - 1-03.gr., 2-23.gr., 1-35.gr., 2-35.gr. 2-23S.gr., 1-36.gr., 1-04.gr. un 3-15.gr. Konkursa rezultāti ir sekojoši:

1.vieta - gr.1-04 (Arhitektūras tehniķi, gr.audz. I.Vīča)
2.vieta -gr.1-03 (Interjera dizainera asistenti, gr.audz. I.Abramova)
3.vieta - 2-35 – 1 komanda (Ēku būvtehniķi, gr.audz. I.Simanoviča) un  2-23S (Siltumapgādes un apkures sistēmu tehniķi, gr.audz. A. Pučinskis)

Arī vēstures nedēļas ietvaros notika lekcija – prezentācija "Neatkarības deklarācijas diena. Baltā galdauta svētki.". Izglītojamie ar interesi klausījās par Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanu, pāršķirot jaunu, baltu, lappusi Latvijas vēsturē. Lekcijas - prezentācijas materiālus sagatavoja un iepazīstināja 1.- 3. kursu izglītojamos A.Rižakova.

       

Paldies ikvienam  vēstures nedēļas dalībniekam!
Rakstu sagatavoja Kultūras un Sociālo zinību mācību jomas MK vadītāja I.Kuņicka 
« atpakaļ