Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Noslēgušies Daugavpils pilsētas svētki

01.06.2024
 
No 31. maija līdz 2. jūnijam Daugavpils pilsēta atzīmēja savu 749. gadadienu. Daugavpils iedzīvotāji un pilsētas viesi bija aicināti klausīties koncertus, sportot, jaunatklāt, izgaršot, baudīt mākslu, uguņošanu un citus aizraujošus notikumus Daugavpils pilsētvidē. 

Latgales Industriālais tehnikums 1. jūnijā piedalījās pilsētas svinībās, iesaistoties Izglītības pilsētiņas darbā. Visiem interesentiem bija iespēja tuvāk iepazīties ar tehnikuma piedāvātajām izglītības programmām un uzņemšanu jaunajā mācību gadā, kā arī līdzdarboties paraugdemonstrējumos, kurus vadīja tehnikuma nodaļu jaunieši.

Arhitektūras un dizaina nodaļas stendā ikviens varēja radoši darboties, veidojot dažādus nospiedumus, sākot ar vienradzi un beidzot ar flīžu ornamentu. Jaunieši no Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas piedāvāja izmēģināt savus spēkus riepu montāžas un demontāžas procesā.Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas nodaļas izglītojamie rādīja, kā tiek liektas metāla caurules un kā tiek veikts cauruļu savienošanas process.Topošie apdares darbu tehniķi no Būvniecības nodaļas demonstrēja dažādus apdares darbu veidus un tehnikas, kuras tiek veiktas ēkas apdares procesa laikā. Visiem interesentiem bija iespēja veidot „gleznas” no struktūras krāsām un baloniem. 

1. jūnijā mūsu tehnikuma jaunieši, skolotāji un darbinieki piedalījās jau tradicionālajā Daugavpils pilsētas kolektīvu svētku gājienā.
 
Paldies visiem dalībniekiem par piedalīšanos un kopības sajūtu!
Sagatavoja: Komunikācijas un karjeras centrs un Audzināšanas daļa 
« atpakaļ