Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Izglītības izcilības balva “VET Excellence”

06.06.2024
 
Lai veicinātu profesionālās izglītības popularitāti Latvijā, Baltijas Tirdzniecības kamera (AHK) šogad sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru 6. jūnijā, Rīgā pasniedza speciālu profesionālās izglītības izcilības balvu “VET Excellence”, tādā veidā suminot Latvijas uzņēmumus, kas aktīvi iesaistās profesionālās izglītības - darba vidē balstītu mācību un prakšu - īstenošanā.

Apsveicot nominantus un uzrunājot klātesošos, IZM parlamentārā sekretāre Silvija Reinberga uzsvēra, ka Latvijas lielākā bagātība laiku laikos ir bijusi, ir un būs cilvēks, kura zināšanu, prasmju un spēju kopums ir kapitāls kā individuālā, tā arī sabiedriski valstiskā līmenī. Zināšanas ir sabiedrības labklājības un dzīves kvalitātes pamats, nākotnes Latvijas veidols un saturs. Lai mēs varētu veicināt cilvēkkapitāla attīstību un zināšanu ekonomiku, liela loma ir pedagogiem un darbaudzinātājiem, kuri gatavo mūsu skolēnus, studentus un jaunos darbiniekus.

Savukārt ekonomikas ministrs Viktors Valainis uzsvēra: "Sekmīga sadarbība starp valsts institūcijām, izglītības iestādēm un uzņēmumiem ir atslēgas elements Ekonomikas ministrijas izstrādātajā visaptverošajā Cilvēkkapitāla stratēģijā. Latvijas uzņēmumiem trūkst kvalificētu darbinieku, kas atbilst konkrētām prasībām, savukārt Latvijas jauniešiem un arī citu paaudžu cilvēkiem bieži vien pietrūkst iespēju apgūt precīzi darba tirgum nepieciešamās prasmes. Tādēļ tiešām liels paldies uzņēmumiem, kuri ir gatavi ieguldīt savu laiku, enerģiju un resursus darba vidē balstītu mācību organizēšanā.”

Balvas tika piešķirtas trīs nominācijās: “Zaļais kurss”, “Sociālā atbildība” un “Aktīvākais mikrouzņēmums/mazais uzņēmums”. No saņemtajiem pieteikumiem kompetentā žūrija, kuras sastāvā ietilpst Vācijas Izglītības un pētniecības ministrijas, Vācijas vēstniecības Latvijā, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras un Latvijas Brīvo Arodbiedrību Savienības pārstāvji, izvēlējās deviņus finālistus.

Uzņēmums “Industrial Welding” tika novērtēts un apbalvots nominācijā “Sociālā atbildība”. Uzņēmumam ar Latgales Industriālo tehnikumu izveidojusies lieliska sadarbība un topošajiem “Mašīnbūves tehniķiem” ir iespēja uzņēmumā iemācīties gan praktiskās lietas, gan arī īstenot darba vidē balstītas mācības. Uzņēmums iegulda savu laiku, uzmanību un līdzekļus jaunās paaudzes audzināšanā, sadarbojoties ar Tehnikumu. Praktikanti tiek motivēti strādāt maksimāli efektīvi, piemērojot savas iegūtās zināšanas radoši. Vairāki Tehnikuma absolventi atrada savu pirmo darba vietu tieši šajā uzņēmumā.
 
Apsveicam uzņēmuma kolektīvu ar saņemto balvu un lai turpinās lieliska sadarbība arī nākotnē, īstenojot izglītības programmas “Mašīnbūves tehniķis” un “Programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītājs”.

Informāciju sagatavoja Mācību nodaļa
     
    

Informācija un foto no pasākuma: https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/pasniedz-profesionalas-izglitibas-izcilibas-balvu-vet-excellence (Fotogrāfiju autors Kaspars Garda)

Vairāk par uzņemšanu: https://www.lint.lv/lv/Uznemsana/

« atpakaļ