Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Darba vizīte Marijampoles Profesionālās izglītības centrā

14.06.2024
 
14. jūnijā Latgales Industriālā tehnikuma direktore Ināra Ostrovska, Finanšu nodaļas vadītāja Valentīna Košeļonoka, Būvniecības nodaļas vadītājs Igors Ilarionovs, izglītības metodiķe metodiskajā un pedagogu tālākizglītības jomā Jolanta Savvina, izglītības metodiķis audzināšanas jomā Jevgeņijs Ļitvinovs, profesionālas izglītības skolotājs Jāzeps Juškevičs un projektu koordinatore Viktorija Baranovska Erasmus+ projekta ietvaros devās darba vizītē uz Marijampoles Profesionālās izglītības centru (Lietuva).  

Vizītes laikā notika pārrunas ar izglītības centra direktoru Gražvydas Juodišius, administrāciju, skolotājiem un Projektu nodaļas speciālistiem Kamilu Koncevičiūtė un Evelinu Petkevičiūtė. Tika apskatītas centra nodaļu mācību telpas, iepazīta mācību iestādes materiāltehniskā bāze, kurā mācās 2500 izglītojamie. Notika diskusija par profesionālās izglītības iespējām Lietuvā, īstenojamajām izglītības programmām. Marijampoles Profesionālās izglītības centrs ir viens no lielākajiem reģionā, izglītības programmu piedāvājums ir ļoti plašs, vairāk nekā 80, ir iespēja iegūt profesiju gan pēc pamatizglītības, gan pēc vidējās un augstākās izglītības, centrā tiek īstenotas tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmas. Daudzi skolotāji ir nozarē praktizējoši speciālisti, kas labi pārzina nepieciešamās prasības jauno speciālistu sagatavošanā. Tā bija vērtīga pieredzes apmaiņas vizīte.

Pateicamies Marijampoles PIC kolektīvam par sirsnīgu pieņemšanu un patīkamu gaisotni darba vizītes laikā!
 
Mācību mobilitāti ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts Nr. 2023-1-LV01-KA121-VET-000118335.
Informāciju sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs
    
« atpakaļ