Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Sporta aktivitātes

Sieviešu dienas pasākumi Daugavpils būvniecības tehnikumā

08.03.2022
 

 8. marts ir starptautiskā sieviešu solidaritātes diena, ko svin lielā daļā pasaules. Šī diena veltīta visām sievietēm, neatkarīgi no citiem apstākļiem. Arī Daugavpils būvniecības tehnikumā plaši tika atzīmēta šī svētku diena.

4.martā norisinājās sporta sacensības sievietēm “Sieviešu dienas rallijs”, kurā dalībnieces sacentās veicot dažādus atjautības, veiklības un izturības uzdevumus. Trešo vietu ieguva profesionālās izglītības skolotāja Sarmīte Meļņikova, otro – pedagogs karjeras konsultants Jeļena Viršuta, bet uzvaru izcīnīja profesionālās izglītības skolotāja Veronika Mamedova. Sveicam!

7.martā svētku sajūtu radīja koncertlekcija jauniešiem “Sprādziens mūzikā”, kura notika programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros. Tajā tika apskatīts, kā populārā mūzika ir attīstījusies no 1920. līdz 2020. gadam: džeza, blūza ēra, svinga laiks, revolucionārie rock’n’roll gadi, hipiju plūsma, disko spožums, astoņdesmitie, 90. gadu popkultūra un mūsdienas.

Mākslinieki Mikus un Arta Abaroniņi kopā ar audzēkņiem ceļojot laikā, izzināja, ka mūzika iet roku rokā ar 20. gadsimta vēstures lielākajiem notikumiem un atspoguļo savu laikmetu. Programmā skanēja populārākās dziesmas no Elvisa Preslija, The Queen, Maikla Džeksona, The Beatles, AC/DC, ABBA, Frenka Sinatras, The Rolling Stones u.c.

Svētku diena, 8.marts sākās ar patīkamu pārsteigumu – tehnikuma pašpārvaldes kungi sagaidīja dāmas ar ziediem, kā arī katra daiļā dzimuma pārstāve saņēma Arhitektūras un dizaina nodaļas izgatavotās grāmatzīmes ar citātu, kurš atklāj sievietes būtību, skaistumu un maigumu.

Dienas vidū norisinājās svētku koncerts, kurā uzstājās tehnikuma dziedošie un talantīgie jaunieši – Irina Abramova, Virgīnija un Ambarcums Martirosjani, Alans Červjakovs un Viktorija Germanoviča. Koncertu papildināja dažādu pārdomu citāti par sievietes būtību un duets “Santehniķi” ar muzikālu sarunu “Kā no nekā radīt mūziku”. Duets “Santehniķi” izveidojuši neparastu instrumentu, kuru sauc trubafons. Instrumenta galvenā sastāvdaļa ir visparastākās santehnikas caurules, kuras ļoti labi pazīst tehnikuma inženiersistēmu būvtehniķi, bet "kociņu" vietā - pludmales čības. Klausītāji tika iepazīstināti gan ar trubafona sastāvdaļām un skanējumu, gan ar dueta dalībnieku pieredzi mūzikā. Tika atskaņoti daudzveidīgi skaņdarbi no pasaules klasikas līdz mūsdienu hītiem, kas izraisīja lielu publikas sajūsmu un pozitīvas emocijas!

Sieviešu dienas pasākumi katrai daiļā dzimuma pārstāvei lika sajusties skaistai, sievišķīgai un iepriecinātai! Paldies katram par svētku noskaņas radīšanu!


Fotogalerija

Sagatavoja:

Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ