Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Sporta aktivitātes

Notikusi Veselības diena un EKO aktivitātes DBT jauniešiem

06.06.2022
 

23.maijā un 6.jūnijā Daugavpils būvniecības tehnikumā notika “Veselības diena un EKO aktivitātes” grupām 1-04 (arhitektūras tehniķi), LMT-31 (mašīnbūves tehniķi), AM-11 un 1-02 (automehāniķi). Pasākuma ietvaros jauniešiem bija iespēja aktualizēt zaļās domāšanas un veselīga dzīvesveida jautājumus.

Mācību priekšmeta “Sabiedrības un cilvēka drošība” skolotāja Margarita Grigorjeva iepazīstināja ar zaļās domāšanas pamatelementiem un veidoja diskusiju ar audzēkņiem par vides saudzēšanu, otrreizējo pārstrādi, veselīgu dzīvesveidu. Tēmas “Ekoloģiskās pēdas nospiedums”, kas ir hektāros izteikta zemes un ūdens platība, kas nepieciešama, lai nodrošinātu kādas ekonomikas vai cilvēka ilgtermiņa izdzīvošanu pie noteiktiem dzīves standartiem, ietvaros audzēkņi aprēķināja sava dzīvesveida ietekmi uz klimatu. Katrs interesents to var veikt šeit.

Tika noskaidrots, ka Latvijas ekoloģiskās pēdas nospiedums ir lielāks nekā vidēji Eiropas Savienībā - lielāks nekā Lietuvai, bet mazāks nekā Igaunijai. Kopīgi tika veidoti secinājumi kā samazināt savu “Ekopēdu” un dzīvot dabai draudzīgāk.

6.jūnijā, kad visā pasaulē atzīmē Vides dienu, nodarbību tēmas tika vērstas uz to, ka bioloģiskās daudzveidības samazināšanās un klimata pārmaiņas ir lielas problēmas, ar kurām cilvēki saskaras šajā gadsimtā. Tika pievērsta uzmanība jēdzienam “EKOCĪDS” - cilvēka apkārtējās vides izpostīšana, ekoloģiskā līdzsvara izjaukšana un iespējām no šāda procesa izvairīties.

Pasākumu ietvaros sporta skolotāji Juris Ozols un Edgars Baltacis demonstrēja, skaidroja un deva iespēju audzēkņiem iepazīties ar orientēšanos apvidū izmantojot kompasu un pārsoļu metodi, kam nepieciešama laba dabas un tās procesu pazīšana. Kā arī Juris Ozols skaidroja patriotisma jēdzienu, tā nepieciešamību un attīstību caur Valsts aizsardzības mācību – kā šīs aktivitātes attīsta un ietver gan fizisko sagatavotību un veicina veselību, gan izpratni par pasaules procesiem, dabas pazīšanu un saudzēšanu.

Pasākumu kopums aktualizēja pasaulei un ik vienam tās iedzīvotājam aktuālās problēmas un rosināja jauniešus iestāties par ilgtspējīgām vērtībām.


Fotogalerija
 

Sagatavoja: Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ