Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Višķi \ Jaunumi

Izlaidums Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vietā Višķi

19.06.2021
   

Izlaiduma diena ir klāt.
Ar pīpeņu ziediem,

Ar rudzupuķēm,


Ar visu, kas šobrīd uzziedēt prot.

Izlaidums ir viens no skaistākajiem notikumiem jaunu cilvēku dzīvē. Šie svētki ir kā pietura, kurā apstājies absolvents padomā par to, cik garš ceļa posms jau veikts un par to, cik daudz iespēju vēl ir priekšā.

2021. gada 15. jūnijā Višķos notika izlaidums, pirmais kā Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vietas „Višķi”.

Šis izlaidums Višķos bija īpašs, jo šogad augustā paliek simts gadi kopš šeit tiek īstenota profesionālā lauksaimnieciskā izglītība. Laikmetu griežos Višķos ir saglabātas lauksaimniecības izglītības tradīcijas. Šogad Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vietu „Višķi” absolvēja 14 jaunieši, kuri ir ieguvuši kvalifikāciju - lauksaimniecības tehnikas mehāniķis. Visus četrus gadus grupas audzinātāja bija Anna Vasiļjeva.

Izlaidumā Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska apsveikumā absolventiem teica: “Pirmkārt, tā ir vēsturiska vieta, kuru dibināja mūsu senči 100 gadus atpakaļ. Šodien “Višķi” ir uz jauna progresa un attīstības sliekšņa. Kopā ar novada pašvaldību priekšā ir grandiozi plāni, lai Višķi nebūtu tikai lokāla mācību iestāde. Višķiem ir jābūt augstas profesionālās raudzes mācību iestādei Eiropas līmenī.”

Izlaidumā absolventus sveica Daugavpils Novada pašvaldības izpilddirektores 1.vietniece Ināra Natarova un skolas absolvents, Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms, kuri uzvēra Daugavpils novada un Daugavpils būvniecības tehnikuma veiksmīgo sadarbību, nodrošinot profesionālo izglītību Višķos, un pateicās direktorei I.Ostrovskai par viņas palīdzību izglītības programmu īstenošanas vietas „Višķi” saglabāšanā.

Audzinātāja savā uzrunā atzina, ka šajā dienā atmiņas piepilda sirdi ar prieku par kopā pavadīto laiku un audzēkņu maziem un lieliem sasniegumiem. Aicināja ieklausīties savā sirds balsī un domās veicot nākotnes izvēles un vēlēja būt tā pozitīvā skrūvīte vai uzgrieznis, kurš kādam ir bezgala nozīmīgs īstajā laikā un vietā!

Savas izjūtas vārdos ietērpa jauniešu vecāki un arī absolventi. Veltīja savus pateicības vārdus skolotājiem par ieguldīto darbu sagatavojot kvalifikācijas iegūšanai, novada un tehnikuma vadībai par iespēju pabeigt izglītību Višķos, grupas audzinātājai par atbalstu un iedrošināšanu.

Vēlam absolventiem veiksmi tālākajos dzīves ceļos!

 

Sagatavoja:

Anita Lāčauniece

Izglītības programmas īstenošanas vieta "Višķi" vadītāja

« atpakaļ