Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Višķi \ Jaunumi

Iepazīstot darba tirgu un karjeras iespējas uzņēmumos

15.06.2022
 
Ļoti svarīgi izglītojamajiem jau pirmajā kursā gūt praktisku pieredzi un apmeklēt dažādu nozaru uzņēmumus, redzēt to darba vidi, gūt ieskatu viņu sniegtajos pakalpojumos un iepazīt potenciālās prakses vietas. Šādu iespēju Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vietas “Višķi” mācību grupas V1-52 un Malnavas koledžas audzēkņiem sniedza Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) organizētā ekskursija uz uzņēmumiem SIA “Amazone Latvija”  un SIA “Laflora”.

SIA “Amazone” piedāvā augsnes apstrādes tehniku, lopbarības sagatavošanas tehniku, stādīšanas un ražas novākšanas un citu lauksaimniecības tehniku. Uzņēmuma Latgales filiālē Jēkabpilī audzēkņi, pateicoties uzņēmumu pārstāvju Edgara Suveizdas un Ērika Latkovska izsmeļošajam un atraktīvajam stāstījumam, ekskursijai pa uzņēmumu, guva priekšstatu par uzņēmumā pieejamo tehniku un darba vidi. Audzēkņiem bija iespēja uzdot visus interesējušos jautājumus, apskatīt tehniku un uzņēmuma darba vidi.

Ekskursija turpinājās Jelgavā, kur tika apmeklēts uzņēmums SIA “Laflora” - viens no lielākajiem kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, augstas kvalitātes dārzkopības, lauksaimniecības un mežsaimniecības kūdras produktu un substrātu ražotājs. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Uldis Ameriks un pārstāvji Sabīne Alta, Rinalds Jakušonoks iepazīstināja ar uzņēmumu, kurš eksportē savu produkciju uz vairāk nekā  100 valstīm visā pasaulē.

 Ar uzņēmuma pārstāvjiem tehnikumam jau izveidojusies sadarbība pēc speciālistu viesošanās Višķos 31.maijā, kurā tika sniegts ieskats uzņēmuma vēsturē, ražošanā Kaigu, Drabiņu un Nīcgales kūdras purvos un uzņēmuma attīstības plānos. Ekskursijas laikā tika apmeklēti Kaigu un Drabešu kūdras purvi, dota iespēja novērtēt kūdras ķieģelīšu smagumu, ugunsdrošības nozīmi kūdras purvā un kā notiek kūdras substrātu ražošana. Uzņēmums pārsteidza ar ražošanas apjomiem, specifisku kūdras ieguvei nepieciešamo tehnikas dažādību, darbu organizāciju.

Ekskursijas laikā izglītojamajiem bija iespēja iepazīt uzņēmumu darba vidi, apskatīt darba telpas, aprīkojumu un tehniku. Uzņēmumu pārstāvji deva ieskatu par prakses un karjeras veidošanas iespējām uzņēmumos.

Pateicamies abu uzņēmumu pārstāvjiem par veltīto laiku, par patiesi aizraujošo ieskatu uzņēmumu darbībā, kas ir ļoti noderīgi un saistoši topošajiem jaunajiem speciālistiem! Kā arī pateicamies par SAM 8.5.1 .projekta ietvaros organizēto ekskursiju LDDK pārstāvēm - Jolantai Vjaksei un Līgai Šmatei.

Sagatavoja: IPĪV „Višķi” vadītāja A.Lāčauniece

« atpakaļ