Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Višķi \ Jaunumi

Kartupeļu degustācija - rezultāti

14.11.2022
 

10.11.2022. skolā notika kartupeļu degustācija – audzēkņiem un skolas darbiniekiem bija iespēja iepazīties ar dažādām kartupeļu  šķirnēm un degustēt tās.

Degustācijai tika piedāvātas 8 kartupeļu šķirnes, gan visiem zināmās un iemīļotas, gan retāk sastopamas. -  „Vineta”, „Marta”, „Wendy”, „Taifūns”, „Belmundo”, „Diplomāts”,  „Rodrigo”.

Lai novērtēšana notiktu objektīvāk, tad kartupeļu šķirņu nosaukumi netika doti, tie tika atklāti tikai pēc rezultātu apkopošanas. Degustācijas ietvaros kartupeļu šķirnes tika novērtētas pēc vizuālā izskata gan svaigiem gan vārītiem kartupeļiem, pēc krāsas, struktūras un garšas.  Degustācijas beigās katru no šķirnēm degustators novērtēja 10 ballu sistēmā.

 Visaugstāk degustatori novērtēja  šķirnes: „Marta”, „Wendy”, „Rodrigo” un „Belmundo”, novērtējot šīs šķirnes ar 7 ballēm jeb  „garšīgi”. Ar 5 ballēm jeb „vidēji garšīgi” tika novērtēta šķirnes: „Vineta”, „Taifūns”, „Diplomats”. Šī bija lieliska iespēja iepazīties ar kartupeļu šķirnēm un  likt lietā savas degustatora prasmes. 






 


  
« atpakaļ