Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Višķi \ Jaunumi

Ekskursija uz Rāmavu

14.04.2023
 
Latgales Industriālā IPĪV “Višķi” grupas V-1-52, V-052 audzēkņi šī gada 14. aprīlī apmeklēja 31.Starptautisko Lauksaimniecības Biznesa izstādi “Pavasaris 2023” Rāmavā.

Braucienu sākumā skolas audzēkņi apmeklēja Dojus Latvija klientu dienu Ķekavas filiālē. Dojus Latvija klienta dienā audzēkņi iepzinās ar jaunāko  John Deere tehniku, uzņēmuma pārstāvji pastāstīja par jauninājumiem GPS sistēmu izmantošanā, kā arī precīzajām tehnoloģijām lauksaimniecībā. Tika iegūta plaša informācija par jaunākās traktortehnikas tehniskajām un kontroles iespējām.

Izstādē Rāmavā audzēkņi noklausijās lekciju par uzņēmuma Baltic Agro Machinery mērķiem, uzdevumiem, sasniegumiem. Personāla vadītāja Sarmīte  Zvirbule skolas jauniešus iepazīstināja ar karjeras iespējām un prakses iespējām uzņēmumā. Audzēkņiem tika prezentēta CLAAS traktortehnika un ražas novākšanas tehnika un tās jaunākais aprīkojums.

Viens no izstādes apmeklējuma galvenajiem uzdevumiem bija  skolas audzēkņiem sniegt jaunāko informāciju par lauksaimniecības  nozares attīstības tendencēm, jaunāko tehniku. Plaši bija pārstāvēta KUHN mēslošanas un augu aizsardzības tehnikas, kas ļāva iepazīties ar aprīkojumu, kura galvenais uzdevums ir vides aizsardzība.

Jauniešiem izstādē bija iespēja satikt ražotāju pārstāvjus no ­Lietuvas, Igaunijas, ­Somijas, Dānijas, Nīderlandes un citām valstīm. Audzēkņiem tika stāstīts par augsnes apstrādes jaunākajām tehnoloģijām, kas sevī ietvēra minimālās augsnes apstrādes tehnoloģijas un graudaugu tiešo sēju.

Pavasara izstādē  savu produkciju plaši piedāvāja sēklu, stādu un minerālmēslojuma tirgotāji. Izstādes ietvaros notika arī mežizstrādes, namdaru un arboristu paraugdemonstrējumi, šķirnes trušu un liellopu minizstādes.

Jaunieši guva priekšstatu par aktuālo saistībā ar energoefektivitāti un alternatīvajiem energoresursiem saistītiem produktiem un risinājumiem, tostarp saules paneļiem, kas šobrīd ir īpaši aktuāli.

Profesionālo priekšmetu skolotājs Reinis Livmanis

  


« atpakaļ