Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Ar panākumiem piedalījāmies Skatuves runas konkursā

17.04.2019
 

2019.gada 17.aprīlī Malnavas koledžā notika profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu Skatuves runas konkurss, kurā piedalījās labākie runātāji no visas Latvijas. Konkursa mērķis bija attīstīt un pilnveidot bērnu un jauniešu skatuves runas kultūru un aktiermeistarību, kā arī sekmēt bērnu un jauniešu interesi par latviešu un pasaules literatūras mantojumu, un devumu latviešu nacionālās kultūras veidošanā.

Mūsu tehnikumu pārstāvēja grupas 2-23 audzēknis Edvards Ērglis. Viņš nolasīja O.Vācieša dzejoli ,,Te nu mēs esam” un fragmentu  no I.Ziedoņa epifānijas ,,Mācos to mākslu”. Edvarda sniegums godalgojās ar Otrās pakāpes diplomu.

Malnavas koledžas Skatuves runas konkursā piedalījās 36 dalībnieki no visām Latvijas profesionālās izglītības iestādēm (Rīgas Mākslas un mediju tehnikums, Valsts SIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Rīgas Tehniskā koledža, Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Rīgas Stila un modes tehnikums, Ventspils Mūzikas vidusskola, Valmieras Tehnikums, Dobeles Amatniecības vidusskola, Jelgavas Tehnikums, Jēkabpils Agrobiznesa koledža, Rēzeknes Tehnikums, Smiltenes Tehnikums, Malnavas koledža, Daugavpils Būvniecības tehnikums). Konkursa uzdevums bija veicināt izglītojamo emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku, attīstīt un pilnveidot jauniešu skatuves runas kultūru un aktiermeistarību, kā arī sekmēt jauniešu interesi par latviešu  literatūras mantojumu.

Konkursanti bija izvēlējušies runāt to dzejnieku un rakstnieku darbus, kuriem šogad ir atzīmējamas jubilejas. Daudzi konkursa darbi tika saistīti ar Latvijas valsts simtgadi un Latgali.

Stingrā žūrija ņēma vērā gan domas atklāsmi, gan kontaktu ar skatītajiem, gan dikciju un artikulāciju. Jaunieši bija gatavojušies ļoti atbildīgi, tādēļ žūrijai nācās ļoti niansēti piešķirt vērtējumu. Uzvarētāji tika noteikti kursu grupās.

Labākie saņēma gan praktiskas, gan saldas balvas, bet visi- pateicības par piedalīšanos konkursā. Īpašs “paldies” skanēja skolotājiem, kuri palīdzēja jauniešiem gatavoties konkursam.

 

Sagatavoja: latviešu valodas un literatūras skolotāja Natālija Nagle

« atpakaļ