Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Interaktīva nodarbība ar personāla atlases speciālistu

31.05.2019
 

31. maijā, Daugavpils Būvniecības tehnikumā notika interaktīva karjeras nodarbība “Es – savas karjeras veidotājs”, kurā nodarbību vadīja izglītības un personāla atlases nozaru pārstāvji – Signe un Niks.

Nodarbības sākumā audzēkņiem tika dots neparasts uzdevums – pastāstīt par nodarbības vadītājiem – ar ko viņi nodarbojas, kā viņus sauc, kādas ir viņu aizraušanās vērtējot vien ārējo izskatu. Tādā veidā, jaunieši tika virzīti uz tēmu par tēlu, ko katrs par sevi rada.

Personāla atlases speciāliste sniedza ieskatu par šī brīža darba tirgus situāciju, raksturojot izmaiņas, kas sagaida tuvākajā nākotnē, kas saistāmas ar aizvien lielāku tehnoloģisko risinājumu veidošanu darbam, ko šobrīd veic cilvēki. Iepazīstināja ar profesijām, kuras nevarēs aizvietot arī turpmākajā nākotnē. Tik izklāstīts arī darbinieka raksturojums, kas apkopots no pētījumiem par to, ko darba devējs sagaida no darbinieka – profesionalitāti, atklātību, godīgumu, cilvēku uz kuru var paļauties, kurš spēj kontrolēt savas emocijas.

Nodarbības gaitā, tās vadītāji aicināja apstāties, lai iepazītu sevi: apzināties savas stiprās puses, spējas, to kas katru interesē, veikt praktisku uzdevumu veidojot sarakstu „Kas man labi sanāk.” Šādu sarakstu veido dažādās sfērās – kas sanāk mājās, skolā, attiecībās ar citiem un labās lietas, kas raksturo pašu cilvēku. Jo vairāk mēs apzināmies to kas mēs esam, jo lielāka pārliecība mums rodas par to ko mēs darām.

Katrs audzēknis tika aicināts pārdomāt jautājumu: „Kā es redzu sevi laika perspektīvā, bez ierobežojumiem, kad viss ir iespējams, ideālais manas dzīves variants,” veicot aprakstu pa grupām: karjera/ darbs, talanti, ģimene un draugi, brīvais laiks un atpūta, novērtējot to, kas sanāk, īpaši to, kurās jomās sanācis augt. Audzēkņi tika mudināti strādāt ar sevi katru dienu, attīstīt sevi jebkurā lauciņā – tas dod dažādas iespējas arī laika perspektīvā.

Tika stāstīts kā „būvēt idejas” un praktiski tas izmēģināts papildinot viens otra idejas.

Ceļa vārdi no nodarbības vadītājiem:

  • Pamaniet viens otru – izceļat labās lietas otrā. Iedodiet sajūtu, ka Jūs visu varat.
  • Atveriet prātus! Atveriet durvis pašiem uz sevi. Katrs sev esat pati lielākā vērtība!
  • Kamēr jūs neziniet, kas jūs paši esiet, jūs nesasniegsiet augstus plauktiņus. Domājiet par sevi labu!
  • Veidojiet personīgo zīmolu – izturēšanos, vērtības, izskatu. Viss ir Tevī pašā!
  • Kļūstiet autonomi – disciplīna, savs rāmis, kas dāvā brīvību! Apņemties kaut ko, kas māca disciplīnu, dod virzienu, pamatu.
  • Grāmatas. Grāmatas nepatīk lasīt tiem, kuri nav atklājuši savas grāmatas, kuras lasīt. Iegūt cita pieredzi, iedvesmoties!
  • Mācīties! Izglītība, ceļošana, cilvēki! Saruna pie galda ar gudru vīru ir daudz labāka par izlasītu grāmatu. Mācīties no cilvēkiem un izmanto iespējas, kuras ir Tev apkārt!

Pasākums rīkots projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Fotogalerija

Sagatavoja: PKK Linda Pūdāne

« atpakaļ