Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Mācību ekskursija VKKF mērķprogrammas “Latvijas skolas soma”

12.06.2019
 

2019.gada 12.jūnijā tehnikuma audzēkņi devās mācību ekskursijā VKKF mērķprogrammas “Latvijas skolas soma” ietvaros uz Rīgu Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un uzņēmumu Skonto Prefab. 

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā audzēkņiem bija iespēja apskatīt Magdalēnas Abakanovičas izstādi „Visumā. Tekstils un tēlniecība”. Magdalēna Abakanoviča ir viena no pasaulē vispazīstamākajām Polijas māksliniecēm. Meistare aktīvi strādāja tekstila, tēlniecības, glezniecības un zīmējuma jomās, nereti savos darbos apvienojot vairākus medijus. Izstādē izvietotie darbi liek atraisīties dažādām maņām – dzirdei, ožai un taustei. Muzeja gides pavadībā tika apmeklētas arī pastāvīgās izstādes, kur gide ar aizrautību pastāstīja ekspozīciju vēsturi un deva iespēju ielūkoties muzeja pagalmā.

Muzeja darbnīcā audzēkņi iepazina sietspiedes tehniku un tās vēsturi. Ansis Cīrulis atjaunoja interesi par sietspiedi 20. gadsimta 30. gados, izveidojot darbnīcu un nosaucot šo tehniku par „madarošanu” (vārda izcelsme tiek saistīta ar pļavas puķi - madaru, no kuras saknēm daudzas tautas prata iegūt sarkano krāsu). Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs sniedz iespēju izmēģināt šo seno tehniku, izmantojot sietus, kas veidoti pēc Latvijas vecmeistaru (Anša Cīruļa, Jūlija Straumes un Jūlija Madernieka) un arī jauno mākslinieku darbu motīviem. Katram audzēknim bija iespēja izveidot savu individuālo krekliņa apdruku sietspiedes tehnikā.

Uzņēmums Skonto Prefab nodrošina pilnu augstas kvalitātes celtniecības pakalpojumu klāstu, ieskaitot pilnīgu projektēšanu, ražošanu, pārdomātu loģistikas vadību un pilnīgu saliekamo betona, tērauda un šķērslaminēto koka konstrukciju komplektu komplektēšanu Skandināvijā un Rietumeiropā. Kā arī izgatavo augstākās kvalitātes betonu un produkcija ir sertificēta atbilstoši Skandināvijas standartiem. Audzēkņiem, zinoša darbinieka, pavadībā tika novadīta lekcija par drošību darba vietā un konkrēti cehos, kā arī tiem bija iespēja aplūkot un tuvāk iepazīties ar būvniecības nozarē izmantojamajām jaunākajām tehnoloģijām. Gids dalījās savā pieredzē un pastāstīja par to ka uzņēmums ir dinamisks un ar spēju nodrošināt darbinieku karjeras izaugsmi un attīstību. 

Fotogalerija

Sagatavoja Sigita Ignatāne

« atpakaļ